تنها چند ساعت بعد از شلیک یک موشک بالستیک دیگر از سوی حوثیهای یمن به پایتخت عربستان سعودی، سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد حمله روز سه شنبه تمام نشانههای مشابه حمله قبلی به عربستان توسط حوثیها با سلاحهای ارسالی جمهوری اسلامی را دارد.
سه شنبه شب ۲۸ آذر، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی توافق هستهای جمهوری اسلامی تشکیل جلسه داد که در این جلسه نیکی هیلی ضمن انتقاد از رفتار جمهوری اسلامی بعد از توافق هستهای، به حمله موشکی روز سه شنبه حوثیهای یمن به ریاض اشاره کرد و گفت نشانههای مشابهی از نقش جمهوری اسلامی در پرتاب موشک تازه به ریاض دیده میشود.
اظهارات سفیر آمریکا در سازمان ملل، چند ساعت بعد از آن بود که یک موشک بالستیک عصر سه شنبه به سمت قصر یاماما در ریاض شلیک شد. عربستان اعلام کرد این موشک «جمهوری اسلامی حوثی» بود.
خانم هیلی سه شنبه شب از شورای امنیت خواست ضمن توقف توانایی «روز افزون» برنامه موشکی جمهوری اسلامی، مانع کمک جمهوری اسلامی به حوثیهای یمن شود.
به گفته سفیر آمریکا در سازمان ملل، اگر اکنون اقدامی صورت نگیرد، جمهوری اسلامی به تنشهای منطقهای خواهد افزود.
پیش از این، روز ۲۳ آذر نیکی هیلی در نشستی در نزدیکی شهر واشنگتن پایتخت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را متهم کرد که با پنهان شدن پشت توافق هسته ای تیر ماه ۱۳۹۴ با قدرت های جهانی، به اقدامات بی ثبات کننده خود در خاور میانه ادامه می دهد.
نیکی هیلی در نشست خبری در مقر «آژانس اطلاعات وزارت دفاع ایالات متحده» با هدف ارائه «شواهد غیرقابل انکاری» از «اقدامات بیثباتکننده جمهوری اسلامی در خاور میانه و جهان» و یافته های جدیدی در ارتباط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت این مطلب را بیان کرد.
پرزیدنت ترامپ جمهوری اسلامی را به بی ثبات سازی در خاورمیانه و همچنین ادامه برنامه موشکی جنجالی متهم می کند. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در سال ۹۴ در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.
به گزارش صدای آمریکا؛ در یکسال اخیر جمهوری اسلامی چندین آزمایش موشکی داشته است. با اینکه جمهوری اسلامی می گوید هدف از این آموزش ها بررسی توان دفاعی است اما گاهی موشک های جمهوری اسلامی در اختیار برخی گروه های تروریستی از جمله حزب الله لبنان و حوثی های یمن قرار گرفته است.