نیمی از درخواست‌های ردشده پناهجویان در دادگاه پذیرفته می‌شوند

0
172

تقریبا تمام پناهجویانی که درخواست پناهندگی‌شان در آلمان رد می‌شود، به دادگاه شکایت می‌برند. تا کنون درخواست نیمی از آنها دراین مرحله‌ی قضایی پذیرفته شده است. دولت آلمان از احکام دادگاه در این زمینه ناخشنود است.

 دادگاه‌های آلمان تقریبا نیمی از درخواست‌های پناهندگی که از سوی اداره مهاجرت رد شده‌اند را می‌پذیرد. در این رابطه روزنامه آلمانی “زوددویچه” به آمار ۹ ماه اول سال ۲۰۱۷ استناد کرده است. دولت آلمان این آمار را در پی درخواست یکی از نمایندگان حزب چپ‌ها در پارلمان، در اختیار او قرار داده است.

حدود ۴۴ درصد پرونده‌های پناهندگی که در دادگاه‌های اداری آلمان بررسی می‌شوند، پس از رسیدگی قضایی به سود پناهجویان خاتمه می‌یابند. دادگاه در احکام خود یا آنها را به عنوان پناهنده طبق قوانین آلمان به رسمیت می‌شناسد و یا بر اساس کنوانسیون ژنو آنها را می‌پذیرد.

بر اساس این آمار، در روند رسیدگی دادگاه‌ها سوری‌ها با ۶۹ درصد و افغان‌ها با ۶۱ درصد از پرونده‌های قضایی، شانس موفقیت بیشتری نسبت به دیگر ملیت‌ها دارند.

این روزنامه می‌افزاید که در صورت موفقیت این پناهجویان در دادگاه، اداره فدرال در امور مهاجرت و پناهندگی به طور منظم علیه این احکام دادگاه اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر می‌کند. اغلب اداره مهاجرت در مرحله بالاتر قضایی موفق به لغو حکم قبولی دادگاه اداری می‌شود.

در این رابطه موقعیت الحاق اعضای خانواده از اهمیت برخوردار است: اعضای خانواده‌ی پناهجویانی که به آنها حق پناهندگی بر اساس قوانین آلمان تعلق گرفته است، می‌توانند به آنها بپیوندند و ملحق شوند، این در حالی است که پناهجویانی که به آنها بر اساس کنوانسیون ژنو (حفاظت در برابر خطر جانی) پناهندگی داده می‌شود، اجازه الحاق اعضای خانواده خود را ندارند.

بر اساس گزارش سال ۲۰۱۷، شمار شکایت‌ها علیه تصمیم اداره امور مهاجرت نسبت به سال پیش از آن دو برابر شده است. تا پایان سپتامبر ۲۰۱۷ حدود ۲۷۳ هزار مورد شکایت به دادگاه‌های اداری رسیده است.

به گزارش دویچه وله؛ در این فاصله زمانی شمار احکام دادگاه‌های اداری نیز تقریبا دو برابر شده است. در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰۰ هزار حکم صادر شده است.