سران اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل بر تعهد خود در قبال توافق هستهای با جمهوری اسلامی تاکید کردند. آنها همزمان میخواهند با برنامه موشکی جمهوری اسلامی و نقش بیثباتکنندهی این کشور در منطقه برخورد کنند.
رهبران اتحادیه اروپا در نشستی که روز پنجشنبه (۱۹ اکتبر) در بروکسل برگزار شد، بدون هیچ ملاحظهای در رابطه با مواضع آمریکا در قبال برجام و سیاست بحرانزای این کشور، مجددا بر تعهد کامل خود بر توافق هستهای با جمهوری اسلامی تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا تأکید دارد که توافق هستهای قدرتهای بزرگ با جمهوری اسلامی پابرجا بماند و همه تلاش خود را در این زمینه میکند و آن را از مهمترین عوامل حفظ امنیت در منطقه و جهان میداند. به همین دلیل هم این اتحادیه از کنگره آمریکا خواسته است که اجازه ندهد آمریکا این توافق را برهم زند.
دونالد ترامپ روز جمعه گذشته (۱۳ اکتبر) گفته بود که پایبندی جمهوری اسلامی به برجام را تایید نمیکند. او در همان حال راه را برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست تحریمهای ایالات متحده گشود و سپس وزارت خزانهداری آمریکا سپاه را به فهرست تحریمهای خود وارد کرد.
ترامپ همزمان از اعضای کنگره امریکا خواسته است که توافقنامهی تازه و سختگیرانهای تنظیم کنند که یا برجام را تکمیل کند و یا جایگزین آن شود.
اتحادیه اروپا در عین حال قصد ندارد به طور کامل از آمریکا و نگرانیهایی که پیرامون برنامه موشکی جمهوری اسلامی وجود دارد، فاصله بگیرد.
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفته است که اروپا در گام بعدی در حال بررسی نحوه برخورد با برنامه موشکی جمهوری اسلامی و نقش بیثباتکنندهی این کشور در خاورمیانه است. او گفته است: «ما از توافق هستهای دفاع میکنیم ولی در عین حال نمیخواهیم به طول کامل در مقابل آمریکا بایستیم.»
او در جای دیگری از سخنانش گفته است که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ما در اتحادی نه چندان مطلوب در کنار روسیه و چین میمانیم. اما مسئله برنامه موشکهای بالستیک ایران و نقش منطقهای آن موضوعی مجزاست که باید با آن برخورد شود.
این مقام اتحادیه اروپا در مورد نمایندگان کنگره آمریکا نیز گفته است که آنها هیچگاه از توافق هستهای راضی نبودند، اما حالا وضع تغییر کرده است و بسیاری از نمایندگان دموکرات و حتی برخی از نمایندگان جمهوریخواه معقتد هستند که باید برای مهار کردن رئیس جمهور فعالتر شوند.
به گزارش دویچه وله؛ از دیگر موضوعات این نشست بحران کره شمالی و روابط با ترکیه و مسائل امنیتی اروپا بود.