نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر با اظهار اینکه حتی تصویب طرح حضور زنان در سالن های ورزشی نمی تواند تضمین کننده اجرای این طرح در کشور باشد گفت:«هیچ قانونی اگر در مورد حضور زنان در سالن های ورزشی تصویب شود، نمی تواند اجرای آن را تصمین کند مگر اینکه همه زنان و مردان ایران برای اجرایش تلاش کنند.»
نسرین ستوده با اشاره به تاثیر اتفاقات بین المللی در مسائل حقوق بشری ایران گفت: «اگر گمان کنیم با اتفاقاتی که در سطح بین المللی می افتد و یا با منعقد شدن توافق هسته ای، حتما مسائل حقوق بشر هم خود به خود حل خواهند شد و مثلا در ورزشگاه ها به روی زنان باز خواهد شد، گمان درستی نیست. هرگز نباید به تحقق حقوق شهروندی و حقوق بشر مانند اتفاق یک شبه نگاه کرد.»
خانم ستوده گفت: «تحقق حقوق بشر هر چند به بسترهای نیاز دارد اما در نهایت احقاق این حقوق به فعالیت های تک تک شهروندان در داخل کشور بستگی دارد. مثلا ما به توافق لوزان به عنوان بستری برای احقاق حقوق بشر نگاه می کنیم اما فقط این توافق کافی نیست. تحقق حقوق بشر به فعالیت ها و خواسته های آحاد ملت نیاز دارد.»
این وکیل ادامه داد: «من شاهد عینی ادعای خودم را همین موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها می دانم که طی یک دهه اخیر یا حتی بیشتر زنانی برای ورود به استادیوم های ورزشی تلاش کردند و سر این موضوع بارها بازداشت شدند و آسیب دیدند ولی همچنان هم برای حضورشام مبارزه می کردند بنابراین فکر می کنم پس از تصویب این قانون، باید تلاش را برای اجرایش ادامه داد.»
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال حقوق بشر نیز با اظهار اینکه بسیار خوش بین است نهایتا این طرح امسال اجرا شود گفت: «اظهار نظرات مختلف روزهای اخیر در مورد موافقت یا مخالفت حضور زنان در ورزشگاه ها، فقط کشمکش ها بین گروه های مختلف را نشان می دهد اما به گمانم بعد از این کشمکش ها، طرح حضور زنان حداقل به شکل محدود اجرا می شود.»
خانم محمدی البته گفت: «من فکر نمی کنم حضور زنان مثلا در مسابقات فوتبال تعمیم پیدا کند چون نیاز به اندیشیدن تعمیداتی وسیعی برای آن است اما قطعا زنان امسال خواهند توانست در زمان مسابقات والیبال وارد سالن های ورزشی شوند.»
عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزیر ورزش و جوانان روز پانزدهم فروردین ماه در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا از تایید «حضور زنان و خانواد ها در سالن های ورزشی» توسط شورای عالی امنیت خبر داد و گفت این طرح امسال اجرایی خواهد شد.
این خبر خوشحال کننده به سرعت در فضای مجازی منتشر شد با این حال ساعتی بعد، بابک دین پرست، رییس مرکز اطلاع رسانی و امور بین اللمل خبر را تکذیب کرد و گفت: «شورای امنیت کشور درباره حضور زنان در سالن های ورزشی مصوبه ای نداشته است.»
دو روز بعد در تاریخ ۱۷ فروردین ماه، شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اظهار اینکه این طرح در وزارت کشور تنظیم شده و هنوز شورای امنیت آن را در دستور بررسی قرار نداده است، گفت حضور زنان و خانواده ها فقط در مسابقات والیبال در سالن های ورزشی تایید شده است. به گفته ایشان این طرح هنوز هم به امکان اجرا شدن و ابلاغ نرسیده است.
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران؛ یک خبرنگار زن در ایران که نخواست نامش منتشر شود در پاسخ به این سوال که آیا به حضور آزادانه زنان برای تماشای مسابقات والیبال طی امسال خوش بین است به کمپین گفت: «به نظرم این طرح فقط تحت تاثیر توافق هسته ای در این روزها رسانه ای شده است. البته بعضی ها هم نگران هستند که مبادا دوباره میزبانی مسابقات والیبال از سوی فدارسیون گرفته شود و به همین دلیل تلاش می کنند طرح ورود زنان به سالن های ورزشی اجرایی شود.»
این خبرنگار در ادامه گفت: «اگر هم نهایات این طرح تایید و اجرا شود فقط در مورد بعضی از مسابقات و رشته ها و با تدابیر شدید امنیتی عملی خواهد شد. احتمالا به زنها فقط گوشه ای از سالن را می دهند که نقطه کور و دور از نگاه مردها باشد که در این صورت زن ها خیلی در آن گوشه نمی توانند روی بازی ها مسلط باشند و به راحتی بازی را دنبال کنند.»
بسیاری گمان می کنند ایده طرح حضور زنان و خانواده در مسابقات والیبال در سالن های ورزشی به دنبال نامه سرگشاده ۱۹۰ کنشگر مدنی و سیاسی ایران به سپ بلاتر و متعاقبا یادداشت آقای بلاتر به مقامات ایرانی بوده است.
سپ بلاتر، رییس فیفا روز ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۳ در یادداشتی که در هفته نامه فیفا منتشر شده بود، نوشت ایران باید به ممنوعیت حضور زنان برای تماشای فوتبال در استادیوم ها پایان دهد. او نوشته بود: «این وضعیت نمی تواند ادامه پیدا کند. من از مقام های ایران می خواهم که درهای استادیوم های کشور را بر روی زنان باز کند.»
کمتر از یکماه از یادداشت رییس فدراسیون جهانی والیبال، مسولان ایرانی از طرح حضور زنان در استادیوم های ورزشی و تایید نهایی آن گفته اند.