بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل عدم همراهی شورای امنیت با قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد این مسئله سبب «تشویق فروش سلاح» میشود.
نخست وزیر اسرائیل با انتشار بیانیهای در این خصوص تصریح کرد: «تصمیم شورای امنیت سازمان ملل متحد در عدم تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی یک رسوایی است.»
آقای نتانیاهو در ادامه یادآور شد که شورای امنیت به جای مخالفت با فروش سلاح مشوق آن شده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه شب در جریان نشستی مجازی پس از رایگیری از اعضا قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی را رد کرد.
مخالفت قابل پیشبینی شورای امنیت سازمان ملل متحد با طرح ایالات متحده که واشنگتن پیشتر برای تصویب آن رایزنیهای زیادی با کشورهای مختلف جهان انجام داده بود، ناکامی بزرگی برای کاخ سفید چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا به حساب میآید.
قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی تنها دو رای موافق اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد را با خود همراه کرد. جدا از ایالات متحده به عنوان کشور پیشنهاد دهنده، تنها جمهوری دومینیکن به این قطعنامه پیشنهادی رای مثبت داد. روسیه و چین که خود را آماده کرده بودند تا در صورت تصویب قعطنامه آن را وتو کنند مخالفان جدی طرح واشنگتن بودند و یازده عضو دیگر شورای امنیت از جمله بسیاری از متحدان اروپایی ایالات متحده چون فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز به آن رای ممتنع دادند.
بنیامین نتانیاهو که به همراه دونالد ترامپ، بزرگترین حامی خود درغرب از منتقدان جدی برنامه هستهای و موشکی جمهوری اسلامی به حساب میآید به شدت از تصمیم شورای امنیت خشمگین نشان داد و تاکید کرد این رای راه را برای فروش بیشتر سلاح به جمهوری اسلامی هموار خواهد کرد.
نخست وزیر اسرائیل همچنین در بیانیه خود بار دیگر از آنچه وی «تروریسم و تجاوزات جمهوری اسلامی» نام برد به عنوان تهدیدی برای صلح منطقه و کل جهان یاد کرد.
آقای نتانیاهو تاکید کرد که اسرائیل به همکاری نزدیک با ایالات متحده و کشورهای منطقه برای مقابله با «تجاوزات جمهوری اسلامی» ادامه خواهد داد.
گفتنی است که آمریکا تاکید کرده که کشورش برغم مخالفت شورای امنیت با تمدید تسلیحاتی جمهوری اسلامی به تلاشهای خود برای تصحیح این «کار اشتباه» ادامه خواهد داد. فعال کردن مکانیسم ماشه از جمله راهکاریهای وعده داده شده از سوی واشنگتن برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی است.
یورونیوز گزارش داد؛ جمهوری اسلامی با به رخ کشیدن «دیپلماسی فعال» خود و اشاره به استحکام حقوقی توافقنامههای هستهای وین، مخالفت شورای امنیت با قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی این کشور را «شکستی تاریخی» برای آمریکا قلمداد کرد.