سید مصطفی تاجزاده در نامه ای خطاب به خامنه ای خواهان رفع انحصار از رادیو و تلویزیون و تغییر مشی سیاست های غیرملی صداوسیما شده است.
به گزارش نوروز، این زندانی سیاسی در نامه خود با بررسی نحوه مواجهه صدا و سیما با ۱۳ مورد از اخبار مطبوعات در فاصله روزهای ۱۷ تا ۲۰ شهریور ماه مشخص می کند که دوازده موردی که مربوطه به عملکرد نادرست اصول گراها بوده با سانسور خبری صدا وسیمای تحت کنترل رهبری مواجه شده است ولی تنها مورد مربوط به اصلاح طلبان در بخشهای مختلف خبری منعکس شده است.
تاجزاده در بخشی از نامه خود آورده است : “جنابعالی همواره دولت آمریکا را متهم کرده اید که می کوشد با ایجاد انحصار رسانه ای معیارهای دوگانه را درباره موافقان و مخالفان خود اعمال کند. سوال این است که چرا خود از چنین روشی در ایران پشتیبانی می کنید؟”
متن کامل این نامه در پی می آید:
به نام خدا
حضور آیة الله خامنه ای
با سلام و احترام
مستحضرید که در کشورهای دموکراتیک و آزاد رادیو تلویزیون در انحصار حکومت نیست و اشخاص حقیقی و حقوقی شبکه های خاص خود را اداره می کنند. چرا که انحصار را مانع چرخش آزاد اطلاع رسانی می دانند که به تک صدایی، تکرار و کیفیت نازل تولیدات فرهنگی و هنری منجر می شود. انتظار می رفت که با ورود به عصر اینترنت و ماهواره و تلفن همراه و بویژه با توجه به رخدادهای سال های اخیر در کشورهای منطقه جناب عالی در دو زمینه تأسیس شبکه های غیردولتی البته در چارچوب قوانین مشخص و نیز تغییر مشی سیاست های غیرملی صداوسیما گام های جدی بردارید. متأسفانه تاکنون نشانه دلگرم کننده ای در این زمینه دیده نشده است. برای این که راهبرد جناحی مدیریت این رسانه و تلاش برای تخریب منتقدان کاملا روشن شود توجه جنابعالی را به نحوه مواجهه صداوسیما با تعدادی از اخبار مطبوعات در فاصله روزهای ۱۷ تا ۲۰ شهریورجلب می کنم:
۱- دکتر صالحی برای نخستین بار از نامه دو سال پیش وزرات امور خارجه به مقامات کشور درباره مخاطرات و پیامدهای تحریم بانک مرکزی و نفت پرده برداشت که البته در جواب شنیده بود که قوانین بین المللی اجازه تحریم بانک مرکزی را نمی دهد و قیمت نفت نیز به بشکه ای ۲۵۰ دلار خواهد رسید. پس تحریم آن منتفی است. ضمنا به وی توصیه کرده بودند که دیگر از تهیه و ارسال چنین نامه هایی خودداری کند.
۲- سه نماینده اصولگرا در جواب آقایان جنتی و حدادعادل که اکثریت مجلس را متهم کردند که برای انتقام جویی و حسادت در اقدامی مقدمه چینی شده و در یک رأی گیری غیرآزاد به سخنگوی شورای نگهبان رأی ندادند، به دفاع از رأی مجلس پرداختند.
۳- آقای نعمتی گفت: ورشکستگان سیاسی با زیر سوال بردن عملکرد مجلس به دنبال انتقام گیری هستند و با این گونه سخنان بغض و کینه خود را نسبت به قوه قضائیه نشان می دهند. همان افرادی که از مجلس برای ریاست رأی نگرفتند، به دنبال تضعیف قوه مقننه و قرار دادن مجلس در مقابل قوای دیگر هستند. آقای حقیقت پور نیز سخنان آقایان جنتی و حداد را مصداق بی انصافی خواند.
۴- دادستان کل کشور از محکومیت دو نماینده مجلس در جریان پرونده اختلاس سه هزار میلیاردتومانی و ردّمال توسط آنان خبر داد.
۵- رئیس فراکسیون اکثریت اصولگرایان با انتقاد از رفتار فراکسیون اقلیت اصول گرا گفت: این نگاه بدی است که در کشور وجود دارد و در جبهه اصول گرایی متأسفانه نگاه غالبی است. یعنی به آدم ها به شکل ابزاری نگاه می کنیم… به محض این که آقای هاشمی در انتخابات ثبت نام کرد. فردایش گفتند در مجلس با هم وحدت کنیم اما وقتی آقای هاشمی تأیید صلاحیت نشد، دوباره وحدت به فراموشی سپرده شد و تا آقای روحانی رأی آورد دوباره گفته شد بیایید وحدت کنیم! نمی شود به افراد گفت شما در زمان فتح به درد نمی خورید و برای زمان شکست خوبید و همه بیایید چرا که می خواهیم سیاهی لشکر بیشتری داشته باشیم.
۶- سردار کوثری و آقایان شریعت مدار و رامین (معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد دولت دهم) به دکتر ظریف شدیدا انتقاد کرده اند که چرا منکر «افسانه هولوکاست» شده و گفته جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه هولوکاست را نفی نکرده است.
۷- دبیرکل مجمع تقریب مذاهب یکی از بزگترین جنایت هایی را که تاکنون بر سر بشر وارد شده، خارج کردن زنان از خانه خواند. امام جمعه مشهد نیز به دکتر روحانی انتقاد کرد که چرا برخلاف آیه ۱۸ سوره زخرف عمل کرده و یک زن را به عنوان سخنگوی وزارت امورخارجه منصوب کرده است.
۸- سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد معاون اول آقای احمدی نژاد در ارتباط با پرونده بیمه احضار شده و مورد بازجویی و تحقیقات قرار گرفته است.
۹- معاون اول قوه قضائیه و نیز رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بر لزوم پیگرد قضائی خروج ۲۵۰۰ هدیه از موزه هدایای ریاست جمهوری تأکید کردند.
۱۰- وزیر نفت عدم بازگشت دو میلیارد دلار فروش نفت به کشور را توسط یکی از واسطه ها علنی کرد.|
۱۱- وزیر کشور اعلام کرد چطور با یک صد میلیارد درآمد در سال رشد اقتصادی کشور صفر بود. وی از ورشکستگی هفتاد درصد شهرداری های ایران چند روز قبل از آن سخن گفته بود.
۱۲- دادستان ویژه روحانیت گفت: در یکی از شرکت های خودروسازی امام جماعتی حضور داشت که افراد به دلیل اعتبار وی و اطمینانی که داشتند، به وی پول داده بودند و الان این پرونده بیش از هزار نفر شاکی دارد.
۱۳- حزب اسلامی کار خانم الهه راستگو را به جرم دورویی تشکیلاتی اخراج کرد.
مقام رهبری
به استحضار می رساند که از ۱۳ خبر فوق تنها مورد آخر در اخبار ۲۰:۳۰ منعکس شد. تمام موارد دیگر با سانسور مواجه گردید. علت روشن است! دوازده مورد مربوطه به عملکرد اصول گراها بود و آخرین خبر مربوط به اصلاح طلبان! جالب آن که ۲۰:۳۰ سه شب متوالی از ۱۸ تا ۲۰ شهریور به اخبار مربوط به خانم راستگو پرداخت و در ۱۹ شهریور ۵ دقیقه از وقتش را به آن اختصاص داد. حتما به یاد دارید که صداوسیما تا ده روز پس از رخداد یک شنبه سیاه مجلس که در آن رئیس قوه مجریه با پخش نواری برادر رؤسای قوای مقننه و مجریه را به رشوه خواری متهم کرد، خبری پخش نکرد و اگر سخنرانی شما در محکومیت رفتار و سخنان آقایان احمدی نژاد و لاریجانی نبود، صداوسیما از پخش اصل خبر به طور کامل خودداری می کرد. هم چنان که تاکنون از انتشار گزارش کمیسیون تحقیق مجلس درباره یک شنبه انتقام یا تهاجم سازمان دهی شده لباس شخصی ها به سخنران مراسم ۲۲ بهمن در قم که در صحن علنی مجلس قرائت شد، پرهیز کرده است. علت این سانسور نیز روشن است. افراد و گروه های هم سو با مدیریت صداوسیما در مظان اتهام قرار گرفته اند.
مقام رهبری
من دانستن را حق مردم می دانم. به همین دلیل به پخش خبر مربوط به خانم راستگو ولو با انگیزه و رویکرد جناحی اعتراضی ندارم بلکه به سانسور دیگر اخباری که به مراتب مهم تر از آنند مانند موارد یک و سه و هفت و نه و ده انتقاد دارم. البته به باور من عملکرد غیراخلاقی مدیریت صداوسیما درباره منتقدان و اصلاح طلبان تأثیر عمیقی بر مردم ندارد.مگر پس از ۴ سال یک طرفه به قاضی رفتن صداوسیما و سیل هتاکی ها و بی انصافی ها آقایان خاتمی، موسوی و کروبی محبوب ترین سیاست مداران کنونی ایران نیستند که طرح نامشان در هر محفلی شور می آفریند. مگر ندیدیدم که ثبت نام آقای هاشمی در سطح ملی چه موجی آفرید و آقای روحانی پس از تحریم ۸ ساله در صداوسیما و شنیدن اتهامات فراوان توانست سه برابر نفر بعدی رأی بیاورد. با وجود این، نامه می نویسم تا به سهم خود هشدار دهم که تداوم تک صدایی و بی عدالتی و سانسور از اعتبار صداوسیما بیش از این نکاهد و بر مخاطبان رسانه های فرامرزی بیش از این افزوده نشود. چرا که این روند به سود استقلال و تمامیت و یک پارچگی ملی و سرزمینی ما و نیز آزادی ایرانیان نیست. حتما متوجه شده اید که ایجاد مانع درپخش برخی شبکه های صداو سیما در برخی ماهواره های جهانی توسط قدرت های بزرگ هیچ حرکت اعتراضی قابل توجهی در بین دانشگاهیان، هنرمندان، اصحاب قلم، اهالی مطبوعات، فعالان دنیای مجازی، احزاب منتقد و مستقل و حتی حوزه های علمیه در ایران بوجود نیاورد. علت را باید در این جستجو کرد که قاطبه نخبگان ایرانی صداوسیمای کنونی را رسانه ملی نمی دانند.
رهبر محترم
جنابعالی همواره دولت آمریکا را متهم کرده اید که می کوشد با ایجاد انحصار رسانه ای معیارهای دوگانه را درباره موافقان و مخالفان خود اعمال کند. سوال این است که چرا خود از چنین روشی در ایران پشتیبانی می کنید؟ امیدوارم این نامه به سرنوشت مرقومه دکتر صالحی دچار نشود که اگر در زمان خود به آن توجه می شد، کشور با درآمد افسانه ای بیش از ۶۰۰ میلیارد دلاری در ۸ سال گذشته به چنین اوضاع اسف ناکی سقوط نمی کرد.
باری، باید اصلاحات لازم را پیش ازآن که دیر شود، انجام داد و پیش برد.
ایام عزت مستدام
سید مصطفی تاجزاده
۲۵ / ۶/ ۱۳۹۲