موفقیت پروفسور ایرانی به تولید اندام انسان

0
763

به گفته پروفسور «سیفعلیان» سرپرست تیم تحقیقاتی، روش تولید اندام سفارشی مانند پخت کیک است و انواع مختلف اندام با سلول‌های بنیادی با قالب‌های متفاوت تولید می شود.

پرفسور «اسکندر سیفعلیان» محقق ایرانی به همراه تیم تحقیقاتی خود در کالج لندن موفق به تولید اندام مختلف بدن از جمله بینی و گوش با استفاده از سلول‌های بنیادی شده‌ اند.

بیمارستان رویال فری لندن وابسته به دانشگاه UCL به سرپرستی این محقق ایرانی، از جمله مراکز تحقیقاتی هستند که با سلول‌های بنیادی موفق به تولید اندام سفارشی از جمله عروق خونی، مجاری اشک، نای، بینی و گوش شده‌ اند. 

تنها شمار کمی از بیماران در انگلیس از اندام تولید شده در آزمایشگاه شامل عروق خونی، مجاری اشک، نای استفاده کرده‌ اند و بینی آزمایشگاهی نیز که برای یک بیمار مبتلا به سرطان ساخته شده است، در انتظار دریافت مجوز پیوند است، اما محققان امیدوارند که در ‌آینده اندام بیشتری را برای پیوند به بدن نیازمند تولید کنند.

به گفته پروفسور «سیفعلیان» سرپرست تیم تحقیقاتی، روش تولید اندام سفارشی مانند پخت کیک است و انواع مختلف اندام با استفاده از سلول‌های بنیادی با قالب‌های متفاوت تولید می‌شوند؛ مواد پلیمری برای ساخت این اندام درون یک دستگاه مخصوص قرار داده می‌شوند.

دستاورد محققان این مرکز، تولید یک بینی سفارشی برای بیماری بود که پارسال در اثر سرطان، بینی خود را از دست داده بود؛ محققان با افزودن ترکیب نمک و شکر به قالب، حالت اسفنجی بافت را ایجاد کردند.

 سلول‌های بنیادی از چربی بدن گرفته و در آزمایشگاه بمدت دو هفته کشت داده شدند و سپس برای پوشاندن داربست بینی مورد استفاده قرار گرفتند؛ در نهایت بینی به ساعد بیمار پیوند زده شد تا لایه پوست روی آن را بپوشاند.

محققان در حال تولید اندام دیگری از جمله گوش و عروق کرونری هستند، اما مراحل ساخت گوش بدلیل پیچیدگی این بافت دشوارتر از بینی است.

اواخر امسال میلادی آزمایش بالینی گوش‌های آزمایشگاهی روی بیماران نیازمند در هند و لندن آغاز خواهد شد و محققان تلاش می‌کنند با کسب مجوزهای لازم تا سال 2016 به طور گسترده از عروق آزمایشگاهی روی بیماران نیازمند استفاده کنند.