مهلت ۹۰ روزه وزارت خزانه داری آمریکا برای معاملات با جمهوری اسلامی

0
236

وزارت خزانه‌داری آمریکا یک دوره ۹۰ روزه برای آزادی انجام معاملات در بخش‌های خاصی از اقتصاد جمهوری اسلامی را در نظر گرفته است. این معاملات شامل بخش‌هایی مانند صنایع ساختمانی، معدن، نساجی می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۲۶ دی (۱۶ ژانویه) خبر داد که معاملات در بخش‌هایی از اقتصاد جمهوری اسلامی در یک دوره ۹۰ روزه آزاد است. این دوره که روز نهم آپریل سال جاری میلادی به پایان می‌رسد شامل بخش‌های ساختمانی، معدن و نساجی می‌شود. آمریکا روز جمعه گذشته اقتصاد جمهوری اسلامی را هدف تحریم‌های جدیدی قرار داد.  وزارت خزانه داری آمریکا تاکید کرده است که این بخش‌ها می‌توانند هدف مجازات‌های تحریمی قرار گیرند.

تحریم‌های جدید آمریکا به دنبال حمله موشکی جمهوری اسلامی به پایگاه‌های نظامی در عراق که سربازان آمریکایی در آن حضور دارند انجام شد. آمریکا گفته است که این تحریم‌ها تنگناهای اقتصادی را برای  جمهوری اسلامی بیشتر خواهد کرد زیرا جمهوری اسلامی به دنبال تولید بمب هسته‌ای و اقدامات “تروریستی” است.

ایالات متحده جمعه گذشته (دهم ژانویه) در واکنش به حملات موشکی جمهوری اسلامی به دو پایگاه نظامی آمریکا در خاک عراق، تحریم‌های تازه‌ای را علیه صنایع جمهوری اسلامی اعلام کرد و همچنین گروهی دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی را به لیست افراد تحریم‌شده افزود.

استیو منوشن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در نشستی همراه با مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور، در کاخ سفید گفت که ۱۷ تحریم تازه علیه صنایع گوناگون جمهوری اسلامی اعمال خواهد شد. هم‌چنین هشت مقام جمهوری اسلامی که در حمله اخیر موشکی به پایگاه‌های آمریکا دخالت داشتند تحریم می‌شوند.

منوشن تصریح کرد که به دستور دونالد ترامپ تمام مقام ها و افراد مؤثر در صنایع و عمران و معادن جمهوری اسلامی تحریم خواهند شد. آمریکا قصد دارد تحریم‌های جداگانه‌ای علیه صنایع آهن و فولاد جمهوری اسلامی اعمال کند.

این در حالی است که آلمان، بریتانیا و فرانسه در نشست ۲۴ دی ماه (۱۴ ژانویه)، بر این تاکید کردند که جمهوری اسلامی‌ به شکل مکرر، تعهدات خود را در قالب برجام نقض کرده است و این می‌تواند به فعال شدن مکانیزم ماشه منجر شود که به معنای رجوع پرونده اتمی ‌جمهوری اسلامی به کمیسیون مشترک برای طرح نگرانی‌ها از “عدم پایبندی جمهوری اسلامی” به تعهداتش در برجام است.

جمهوری اسلامی اوایل ژانویه ۲۰۲۰ به طرف‌های اروپایی اعلام کرد که پنجمین و آخرین مرحله از کاهش تعهدات برجامی خود را کنار می‌گذارد.

دویچه وله گزارش داد؛ به گزارش “واشنگتن پست” دولت آمریکا به کشورهای اروپایی هشدار داده که با توجه به “تخطی جمهوری اسلامی” از تعهداتش در توافق اتمی اگر همچنان از این توافق حمایت کنند بر خودروهای وارداتی از این کشورها تعرفه گمرکی سنگین وضع خواهد کرد.