معاون سازمان نظام پزشکی گفت: تعداد بیماران مبتلا به کرونا که به آیسییو نیاز دارند افزایش یافته است و به همین علت در بیمارستانها با کمبود تخت آیسییو مواجهایم.
علیرضا سلیمی معاون سازمان نظام پزشکی در نشست خبری پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: الگوی مراجعه به بیمارستانها تغییر کرده است در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری درباره کرونا وجود داشت مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستانها بیشتر بودند، اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه میکنند عموما افراد بدحال هستند که مراقبتهای ویژه نیاز دارند به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجهایم.
به گفته وی، تعداد تختهای آیسییو در کشور را بر پایه یک زندگی عادی و نیازهای عادی دیده بودیم، اما اکنون شرایط فرق کرده و سختتر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست. تا این لحظه همکاران ما بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها در ایران هیچ گزینشی برای پذیرش بیماران در آیسییوها انجام ندادهاند، البته به طور طبیعی تعداد بیماران بدحال سالمند و افرادی که بیماری زمینهای داشتهاند بیشتر است.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: لحظات سختی را برای تصمیمگیری خالی کردن تختهای آیسییو و انتخاب بیماران جدید سپری میکنیم به هر حال باید این بخشها را مدیریت کنیم. یکی از کمبودهایی که اکنون جدی است مشکل کمبود نیروی انسانی در بخشهای مراقبتهای ویژه است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان است. این نیروها خسته و فرسوده شدهاند، خستگی ایمنی بدن را پایین میآورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر میشود.
سلیمی افزود: اولین کمبود در بخشهای آیسییو کمبود نیروی انسانی است و بعد از مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماهها به تعویق افتاده است و توجه به رفاهیات و پرداخت به موقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است.
سلیمی ادامه داد: نقش مسئولان هم بسیار مهم است برای هر کاری نیاز به آماده شدن پایههای لازم است. اگر قرار است کمتر مسافرت درونشهری داشته باشیم دلایل سفر شهری را باید بررسی کنیم بیشترین علت رفتن به سر کار است با جابهجا کردن ساعت شروع و پایان کار و کاهش ساعت حضور و افزایش فرهنگ دورکاری عمیقتر میتوانیم مبارزه کنیم
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: در مورد وضعیت تختهای بیمارستانی تا حدودی با توجه رفتار ویروس و مشکلات در بیمارستانها نسبت به اسفند تغییراتی داشتیم. در اسفند هجوم ویروس را داشتیم، اما تعداد زیادی از بیماران حال عمومی خوبی داشتند، اکنون بیماران بدحال بیشتر مراجع میکنند و به تخت آیسییو و مراقبت ویژه بیشتر نیاز دارند.
وی افزود: در این شرایط بیش از تختهای عادی به افزایش تختهای مراقبت ویژه نیاز داریم، نمیتوانیم عددی اعلام کنیم چون نیاز به این تختها شناور است و به افزایش و کاهش ورودی بیماران مربوط میشود اما هر چه تعداد تختهای آیسییو در این شرایط بیشتر بشود لازم است.
سلیمی درباره اینکه چرا برخی جانباختگان جامعه پزشکی شهید کرونا محسوب نمیشوند، گفت: به برخی از این افراد عنوان شهید به آنها اطلاق نمیشود نظر سازمان نظام پزشکی این است که هرچه میتوانیم برای تجلیل از این پزشکان انجام شود.
معاون سازمان نظام پزشکی افزود: آموزش عمومی برای مردم و آموزشهای تخصصی برای کادر درمان و استخدام بیشتر نیرو در بیمارستانها به بهبود وضعیت کمک میکند. پژوهشهای زیادی درباره کرونا در دنیا انجام میشود و یافتههای جدید باید به پزشکان و کادر درمان منتقل شود. هرچه تجربه ما بیشتر شود شانس درمان بهتر بیشتر میشود.
به گفته وی، پذیرش بیماران در آیسییو شاخصهای علمی دارد. سن شاید تا حدودی موثر است. در افراد مسن و افراد دارای بیماریهای زمینهای بیشتر است شاخص انتقال به آیسییو وضعیت جسمانی آنهاست. وضعیت ریه در بالین تشخص داده میشود میزان اکسیژن و میزان درگیری ریه توسط آزمایشهای پاراکلینیک بررسی میشود و با تشخیص پزشک متخصص فرد بدحال به آیسییو ارجاع میشود.