مطهری: صدا وسیما بدون قانون اداره می‌شود

0
180

علی مطهری در جریان نشست علنی امروز مجلس که به بررسی یک فوریت طرح اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما اختصاص داشت، در موافقت با این طرح با استناد به اصل ۱۷۵ قانون اساسی گفت: خط‌مشی سازمان صداوسیما و نظارت بر آن را قانون تعیین می‌کند و بنابراین ما درباره صداوسیما نیاز به سه قانون خط مشی و اصول کلی، قانون اداره صداوسیما و قانون نظارت بر صداوسیما داریم.

او گفت: قانون خط مشی و اصول برنامه‌های سازمان صداوسیما در اوایل انقلاب تصویب شده و قانون خوبی است، کلیاتی را به لحاظ پایبندی صداوسیما به صورت اصول کلی اخلاقی بیان کرده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با این حال قانون اداره صداوسیما در سال ۵۹ یعنی بعد از بازنگری در قانون اساسی و پس از آن اصلاح نشده و این درحالی است که در بازنگری قانون اساسی، درباره اداره صداوسیما تغییراتی ایجاد شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم یادآور شد: بنابر قانون اساسی اولیه، سازمان صداوسیما دارای شورای سرپرستی مرکب از نمایندگان قوای سه‌گانه بود که این شورا مدیرعامل سازمان را تعیین می‌کرد.

او اضافه کرد: با این حال بعد از بازنگری قانون اساسی شورای سرپرستی از بین رفت و رییس سازمان توسط رهبری تعیین می‌شود و بنابراین لازم بود قانون اداره صداوسیما که از سال ۶۸ به بعد اصلاح نشده، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر سازمان صداوسیما بدون قانون اداره می‌شود. در واقع بعد از بازنگری قانون اساسی با مجوزی که رهبری به رییس وقت صداوسیما دادند، این سازمان اداره می‌شود.

به گزارش ایلنا وی در مجلس دهم یادآور شد: در مورد قانون شورای نظارت بر صداوسیما نیز که در سال ۷۰ مصوب شده، اگر چه قبل از بازنگری قانون اساسی بوده، باید بگوییم که قانون ضعیفی است و نظارت بر صداوسیما توسط این شورا نظارت و امری تشریفاتی است.

او با اشاره به تجارب خود در مورد نظارت بر صداوسیما اعلام کرد: بنده دو دوره نماینده قوه مقننه در این شورای نظارت بوده‌ام و همواره به عیان مشاهده کرده‌ام که نظارت این شورا تاثیرگذار نیست و انتقاداتی که از سوی شورای نظارت به رییس سازمان ارسال می‌شود، بدون پاسخ می‌ماند و صرفاً درصورتی که کار به رسانه‌ها کشیده شود، پاسخی خواهد داشت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین تصریح کرد: بنابراین لازم است قانون نظارت بر سازمان صداوسیما اصلاح شود و از این جهت طرحی را با عنوان اداره و نظارت بر صداوسیما تهیه کردیم و کار کاشناسی لازم در مورد آن انجام شده و با مدیران سازمان، روسای قبلی و مرکز پژوهش‌ها نیز مشورت‌هایی صورت گرفته است.

مطهری در پایان اعلام کرد: بنابر این تصویب فوریت این طرح ضرورت دارد و در صورت اصلاح در جزییات در کمیسیون فرهنگی این مهم انجام می‌شود.

مقاله قبلیهدف از حمله شیمیایی اسد و برخی حامیانش چه بود؟ علاوه بر پایگاه هوایی الشعیرات، چند مکان دیگر در سوریه هدف قرار گرفت
مقاله بعدیبیانیه اعلام کاندیداتوری رئیسی: فارغ از گروه بندی های سیاسی به صحنه می آیم
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...