دانشمندان دانشگاه وسترن سیدنی و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود”(CSIRO) به عنوان بخشی از اولین جستجوی عمیق آسمان به وسیلهی تلسکوپ رادیویی “اسکاپ”(ASKAP) موفق به رصد “ارواح رقصان” در اعماق کیهان شدند.
این ارواح رقصان ابرهای عجیب الکترونی در اطراف کهکشانها هستند که تقریبا یک میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند. این ابرها شبیه به دو روح در حال رقص هستند و از این جهت دانشمندان آنها را ارواح رقصان نامیدند. این کشف در اولین آزمایش پروژه “نقشه تکامل جهان”(EMU) انجام گرفت.
به گزارش تکاکسپلوریست، پروفسور “ری نوریس”(Ray Norris) محقق اصلی این پروژه میگوید: ما به شگفت زده شدن عادت کردهایم. وقتی مکانهایی که پیش از این هیچ تلسکوپی رصد نکرده را مشاهده میکنید احتمال کشف موارد جدید وجود دارد.
زمانی که دانشمندان این ارواح رقصان را دیدند نمیدانستند با چه چیزی طرفند و به مدت یک هفته برای درک ماهیت این ارواح بر روی آنها کار کردند و در کمال تعجب دریافتند که این دو، کهکشانهای میزبان هستند. این کهکشانها حاوی دو سیاهچالهی عظیم بودند که در مرکز آنها قرار داشت و پرتوهایی از آن خارج میشد.
رسانههای علمی داخلی نوشتند؛ پروفسور نوریس میگوید: در این پروژه ما شگفتیهایی در کهکشانهای شناخته شده نیز مشاهده کردیم. در نزدیکی کهکشان “IC5063” که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است ما یک کهشکان عظیم رادیویی یافتیم که پیش از این رصد نشده بود.
پروژه “نقشه تکاملی جهان” متشکل از گروهی بیش از ۴۰۰ نفره از محققان است که به بررسی منابع امواج رادیویی میپردازند.