مرگ رفسنجانی، اشک تمساح بر جسد کوسه

0
636

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

نشریه فرانسوی لوموند نوشت؛ پدر خوانده ! جمهوری اسلامی مرد. لوموند می افزاید؛ اشک تمساح بر پیکر کوسه ! اشاره این نشریه به شرکت خامنه ای،تندرویان رژیم و سرداران سپاه پاسداران در مراسم تشییع جنازه رفسنجانی است و آن را با اشک تمساح مقایسه می کند. لوموند از خامنه ای و گروه وابسته به وی به عنوان تندرویان رژیم اسلامی نام می برد که به تازگی پس از پیروزی در سوریه بیش از پیش قدرتمند شده اند. نشریه فرانسوی فیگارو به رفسنجانی لقب جانور سیاسی واقعی! داد و اورا فردی حسابگر توصیف کرد.

برخورد های صرفاً احساسی ، گاهی خشم آلود ، بیشتر دلسوزانه برخی از ایرانیان، اپوزیسیون ،تحلیلگران و رسانه های فارسی زبان خارج از کشور در برخورد با مرگ رفسنجانی نتوانست نشریات فرانسوی را تحت تاًثیر قرار دهد.

فیگارو نوشت؛ رفسنجانی یکی از ستون های جمهوری اسلامی بود. فیگارو از وی به عنوان عمامه دار، جانور سیاسی واقعی و حسابگر! نام برد. فیگارو می گوید رفسنجانی تغییرات طبقه روحانیون سیاسی در جامعه ایران را بهتر از هر شخص دیگری دریافته بود. فیگارو، رفسنجانی را محافظه کار سال های اولیه انقلاب می داند که سپس با تحمیل! خود به عنوان میانه رو نماد گروه های واقع گرای اصلاح طلب شده بود.

فیگارو یاد آوری می کند که ایرانیان بهبودی اوضاع اقتصادی پس از پایان جنگ میان ایران و عراق را فراموش نکرده اند، ولی ایرانیان هم چنین از یاد نبرده اند که رفسنجانی زمینه ساز رشوه خواری، فساد، نقض حقوق بشر، کشتار روشنفکران و مخالفین رژیم اسلامی بود.

فیگارو رفسنجانی را با رؤسای مافیا ! مقایسه می کند و به او لقب پدرخوانده! می دهد. فیگارو اشاره به ثروتمند شدن خاندان رفسنجانی می کند و او را مسئول ادامه جنگ هشت ساله و کشته شدن صد ها هزار نفر می داند.

فیگارو می گوید که ایرانیان به رفسنجانی لقب کوسه ! داده اند و او نتوانست در میان جوانان محبوبیتی بدست آورد هر چند که در انتخابات رئیس جمهوری شماری دختر و پسر جوان به روش تبلیغات انتخاباتی آمریکا پلاکاردهایی در دست داشتند که نام رفسنجانی بر روی آنها نوشته شده بود. فیگارو معتقد است که رفسنجانی هیچگاه نفوذش را در رژیم اسلامی از دست نداد.

خبرگزاری فرانسه از علی اکبر هاشمی رفسنجانی با عناوین میانه رو، اصلاح طلب و یار قدیمی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی یاد کرد. فرانس پرس نوشت؛ زنی پلاکاردی حمل می کرد که روی آن نوشته بود؛ خدا حافظ یار قدیمی! بی شک آن زن ایرانی از آهنگ خواننده معروف ایرانی ، هایده الهام گرفته بود که می گوید: « سلام من به تو یار قدیمی، منم همون هوادار قدیمی». حالا نوبت خدا حافظی با یار قدیم فرا رسیده است. یار قدیمی که در سال های پایانی عمر خود به نوعی به دردسر حساب شده تبدیل شده بود.

فرانس پرس نوشت؛ محسن هاشمی پیام داده که مشغولیات پدرم حفظ اتحاد بود و از مردم خواسته است با شرکت گسترده در مراسم تشییع جنازه رفسنجانی به جهانیان نشان دهند که در کشور اتحاد حکمفرما است.

نشریه لوموند می نویسد ؛ رفسنجانی خیلی مایل بود نقش دنگ ژیائوپینگ رهبر پیشین چین را بازی کند. ژیائوپینگ از یاران مائوتسه تنگ پدر انقلاب کمونیستی چین بود. رفسنجانی نقشه داشت حیطه قدرت تنها اختیار روحانیون و وابستگان آنان باشد و در عوض مردم را با بهبود وضع اقتصادی و معیشت از دخالت د رسیاست دور نگهدارند. لوموند از رفسنجانی به عنوان کسی که می خواست جمهوری اسلامی را با غرب بویژه آمریکا آشتی دهد نام می برد.

لوموند می گوید؛ رفسنجانی که اغلب مقامات کلیدی در جمهوری اسلامی را تجربه کرده و در بسیاری از سرکوب ها شرکت و در مرکز ترورها قرار داشت، دیر فهمید که دیگر نمی تواند نقش اول را در ایران بازی کند. با همه این ها او هنوز قدرتمند و نگران کننده بشمار می رفت. رفسنجانی دارای شبکه های متعدد سیاسی و اقتصادی بود که می توانست شبکه هایش را به موقع تحریک و بکار اندازد.

لوموند می گوید؛ هدف نهایی رفسنجانی در زندگی، تنها در بدست آوردن قدرت و پول خلاصه می شد. فیگارو می نویسد؛ وی زندانی دوران شاه بود و در چهارده سالگی روستای فامیلی خود را به مقصد قم، شهر مقدس شیعیان ترک کرد و در کنار خمینی قرار گرفت. رفسنجانی با بدست آوردن قدرت سیاسی به ساخت و گسترش امپراتوری اقتصادی خود همت گماشت.

لوموند معتقد است؛ رفسنجانی نماد جمهوری اسلامی بود.

دهم ژانویه 2017