محکومیت آتنا فرقدانی به ۱۲ سال و ۹ ماه؛ احتمال کاهش حکم به ۷سال و نیم در دادگاه تجدید نظر

0
213

وکیل آتنا فرقدانی، نقاش و فعال مدنی زندانی گفت موکلش از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب با سه اتهام به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شده است که اگر در دادگاه تجدید نظر ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی اعمال شود این حکم به هفت سال و نیم حبس کاهش خواهد یافت.

محمد مقیمی، وکیل خانم فرقدانی با اظهار تاسف از این حکم گفت: «حکم به من وخودش در زندان روز ۱۱ خردادماه ابلاغ شد. ما ۲۰ روز وقت داریم که تقاضای تجدید نظر بدهیم و امیدواریم که حکم در دادگاه تجدید نظر شکسته شود.»

اتهامات آتنا فرقدانی اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری، رییس جمهور، توهین به نمایندگان مجلس و توهین به ماموران بند ۲- الف سپاه در حین بازجویی هایش است.

خانم فرقدانی پس از گذشت ۵ ماه بازداشت در دو زندان قرچک و اوین، روز ۲۹ اردبیهشت ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به این سه اتهام محاکمه شد و در تاریخ ۱۱ خرداد ماه حکم ابلاغ شد.

براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی جدید اگر چه قاضی برای هر یک از جرایم مجازات مستقلی را صادر می کند اما در مرحله اجرا فقط مجازات اشد یعنی مجازاتی که از بقیه شدیدتر است باید اجرا شود و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا غیر قابل اجرا شود مجازات اشد بعدی اجرا خواهد شد.

مقیمی ادامه داد: «مجموع مجازات های موکلم بر اساس سه اتهام ۱۲ سال و ۹ ماه حبس است اما با در نظر گرفتن ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی فقط به بیشترین دوران مجازات که در این کیس هفت سال ونیم حبس برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی است، محکوم شده است.»

از جمله مستندات اتهامات آتنا فرقدانی به اشتراک گذاشتن کاریکاتوری از نمایندگان مجلس در صفحه فیسبوک است که آنها را به شکل حیوان تصویر کرده است. همچنین نوشته‌های انتقادی دیگر خانم فرقدانی در صفحه فیسبوک، ملاقات با خانواده های زندانیان سیاسی و کشته شدگان کهریزک است.

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران؛ محمد مقیمی با اظهار اینکه بخشی از مبنای اتهامات موکلش “نوشته های فیسبوکی او“ است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:«در قانون ما فعالیت در شبکه مجازی فیسبوک جرم شناخته نشده است و از آنجا که همیشه اصل بر آزادی انسان ها است بنابراین موکلم نباید به دلیل نوشته هایش در فیسبوک متهم شود. از سوی دیگر در جوامع دموکراتیک کشیدن کاریکاتور برای نقد قدرت پذیرفته شده است. موکل من هم یک هنرمند است که با کشیدن کاریکاتور افکارش را بیان می کرد و منظورش هم نقد صاحبان قدرت بود.»

مقیمی ادامه داد: «مضاعف بر اینکه بر اساس اصل هشت قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است که دولت و ملت هر دو نسبت به هم دارند و تکلیف قانونی و شرعی برای همه شهروندان است. از سوی دیگر انتقاد کردن در راستای آزادی اندیشه و بیان نیز هست.»

آتنا فرقدانی، فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا، فعال حقوق مدنی و کودک برای اولین بار در تاریخ دوم شهریور ماه ۱۳۹۳ توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بند دو– الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل و در ۱۱ آبان ماه با قرار وثیقه تا زمان حکم دادگاه آزاد شد.

این فعال مدنی پس از ‌آزادی در تاریخ پنجم دی ماه مصاحبه ای با سایت جرس درباره وضعیتش در دوران بازداشت و بازجویی هایش داشت. همین طور ویدیویی از خود منتشر کرد که در ان از رفتارهای نامناسب ماموران زن زندان اوین می گفت.

او پس از آن در تاریخ ۲۰ دی ماه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار شد و پس از آن بازداشت و مستقیم به زندان قرچک ورامین منتقل شد. خانم فرقدانی در بهمن ماه در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک زندانیان سیاسی از غیر سیاسی در آن زندان دست به اعتصاب غذا زد و پس از آن در تاریخ هفتم اسفند ماه به دلیل طولانی شدن اعتصاب در بیمارستان بستری شد. خانم فرقدانی در روز ۱۲ اسفند ماه با موافقت قاضی صلواتی از بیمارستان به زندان اوین منتقل شد و تاکنون در آنجا به سر می برد.