یک منبع مطلع گفت شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، سه زندانی سیاسی به نامهای مجید اسدی، پیام شکیبا و محمد بنازاده امیرخیزی را به زندان و تبعید محکوم کرد. طبق این حکم بدوی که روز ششم آذر ماه به وکلای آنان ابلاغ شده مجید اسدی به شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید به برازجان در استان بوشهر، پیام شکیبا به شش سال حبس تعزیری و محمد بنازاده امیرخیزی به یازده سال حبس تعزیری و دو سال تبعید به نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان محکوم شدند.
منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از زندانیان، روز نهم آذر ماه با اعلام خبر فوق گفت هر سه این زندانیان با اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» محاکمه شدهاند و علیرغم حضور وکیل، دادگاه به دفاعیات آنها توجهی نکرده است. این منبع به کمپین گفت نمایندهای از وزارت اطلاعات با عنوان «کارشناس پرونده» در جلسه دادگاه حاضر شده و حکم با دخالت او صادر شده است. این منبع به کمپین گفت: «در جلسه دادگاه وکلا دفاع کردند ولی قاضی برای همه اتهامات حکم اشد صادر کرده، نماینده وزارت اطلاعات هم با اسم کارشناس پرونده بود و با عنوان کارشناس پرونده تقریبا جلسه دادگاه را هدایت میکرد، سئوال میپرسید، اعتراض میکرد و در نهایت هم حکم با توجه به صحبتهای ایشان صادر شده.»
مجید اسدی و پیام شکیبا از فعالان سابق دانشجویی و محمد بنازاده امیرخیزی، فعال سیاسی، اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۵ از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شدند و پس از حدود دو ماه بازجویی و انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین، بدون حکم قضایی به زندان رجاییشهر کرج انتقال یافتند، آخرین دفاعیات آنان بیست و یک تیر ماه ۱۳۹۶ در شعبه ششم دادسرای اوین و دادگاه آنان اواسط آبان ماه ۱۳۹۶ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد.
منبع مطلع گفت وکلای این سه زندانی طبق قانون قصد دارند نسبت به این حکم اعتراض کنند، چرا که به جز گزارش بازجو مدرکی علیه متهمان وجود ندارد: «حکم در مرحله بدوی صادر شده و طبق قانون وکلا بیست روز فرصت اعتراض دارند و اعتراض هم خواهند کرد، چون حکم فقط با ادعاهای نماینده وزارت اطلاعات صادر شده، هیچ مدرک دیگری وجود ندارد و هر سه نفر هم در مرحله بازپرسی و هم در دادگاه اتهامات را رد کردهاند ولی کیفرخواست از روی گزارش بازجو صادر شده و اگر دادگاه تجدیدنظر مستقل باشد، حکم تغییر خواهد کرد.»
هر سه این زندانیان که در بند سیاسی-عقیدتی زندان رجاییشهر کرج نگهداری میشوند، سابقه بازداشت و زندان به دلایل سیاسی را دارند. مجید اسدی، ۳۵ ساله، فعال دانشجویی سابق دانشگاه علامه طباطبایی تهران، نخستین بار، سیزدهم تیرماه ۱۳۸۷ توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از حدود سه ماه با سپردن وثیقه آزاد شد. او در اسفند ۱۳۸۸ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به چهار سال زندان محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد. سیزدهم مهر ۱۳۹۰، مجید اسدی برای تحمل زندان به بند ۳۵۰ اوین منتقل شد و هیجدهم خرداد ۱۳۹۴ با پایان محکومیت آزاد شد.
پیام شکیبا ۳۰ ساله و فعال سابق دانشجویی دانشگاه زنجان نیز در ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۷ به دلیل اعتراض و افشای سواستفاده جنسی یکی از معاونان این دانشگاه از یک دانشجوی دختر به همراه ۵ دانشجوی دیگر بازداشت و زندانی شد و پس از یک ماه با سپردن وثیقه آزاد شد. دادگاه انقلاب زنجان در اسفند ۱۳۸۸ پیام شکیبا را به اتهام «تشویش اذهان عمومی و تحریک به تجمع غیرقانونی علیه امنیت کشور» به یک سال زندان و دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم کرد و این حکم در دادگاه تجدید نظر به شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی تبدیل شد. این فعال دانشجویی روز سیزدهم آبان ۱۳۸۹ برای گذراندن شش ماه حبس راهی زندان زنجان شد و با پایان حبس در اواخر سال ۱۳۸۹ از زندان آزاد شد.
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ محمد بنازاده امیرخیزی، ۶۳ ساله نیز از فعالان سیاسی سابقهدار است. او ۹ آذر ۱۳۸۸ از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط باسازمان مجاهدین خلق (از گروههای مخالف دولت ایران) به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد و در آبان ۱۳۹۳ با پایان محکومیت آزاد شد.