شرکت مایکروسافت درباره افزایش گسترده حملات هکری جمهوری اسلامی علیه شرکتهای خدمات اینترنتی هشدار داد و گفت این گونه حملات در سال 2020 تقریباً وجود نداشت اما امسال از 1500 حمله بالقوه فراتر رفته است.
مایکروسافت جمعه 19 نوامبر 2021 در وبلاگ خود به نقل از «مرکز اطلاعات تهدیدات» و «واحد امنیت دیجیتال» این کمپانی نوشت: «مایکروسافت چندین عامل تهدیدکننده وابسته به جمهوری اسلامی را رهگیری کرده است که بخش خدمات اینترنتی را بهمنظور سرقت اعتبارنامههای ورود به حسابهای کاربری مشتریان و دسترسی به اطلاعات آنها مورد حمله قرار میدهند.»
بر مبنای این گزارش، بیشتر حملات هکرهای جمهوری اسلامی علیه شرکتهای خدمات اینترنتی مستقر در هند، اسرائیل و امارات متحده عربی صورت گرفته است. مایکروسافت میگوید که افزایش این حملات نشانه این است که بازیگران حکومتی، بهطور فزایندهای زنجیرههای خدماتی را به عنوان مسیری برای دست یافتن به اهداف واقعی خود مورد حمله قرار میدهند.
العربیه نوشت؛ این گزارش میافزاید: «تا ژوئیه 2021، مایکروسافت کمتر شاهد تلاشهای هکرهای جمهوری اسلامی برای حمله به اهداف هندی بود. هکرهای جمهوری اسلامی با حمله به شرکتهای ارائه خدمات اینترنتی به دنبال دستیابی به اطلاعات کاربران این شرکتها هستند. این نوع حمله قابل توجه است، چرا که از اعتماد میان شرکت خدماتی و مشتریان سوء استفاده میکند.»
بر مبنای این گزارش، به نظر میرسد هکرهای جمهوری اسلامی از حملات موفق خود به برخی شرکتهای بزرگ اینترنتی در غرب درسهایی گرفتهاند. از جمله این حملات میتوان حمله به شرکت «سولار ویندز» را یادآوری کرد که برخی سازمانهای دولتی ایالات متحده و شرکتهای امنیت سایبری کلیدی این کشور از جمله مایکروسافت را هدف قرار داد.
مایکروسافت اعلام کرد که از اواسط اوت تا اواخر سپتامبر امسال، 1788 هشدار درباره حمله هکرهای جمهوری اسلامی به هند صادر کرده است. تقریباً 80 درصد این حملات علیه شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنت صورت گرفت. این در حالی است که سال گذشته مایکروسافت تنها ده هشدار درباره موارد مشابه صادر کرده بود.