محققان شواهدی از وجود مواد شیمیایی سمی در برخی از ماسکهای صورت پیدا کردند که برای استفاده مردم عادی به فروش میرسند.
نتایج آزمایشهای اولیه، وجود ردههایی از انواع ترکیبات را نشان دادند که بهدلیل مسائل سلامتی و زیست محیطی بهشدت محدود شدهاند. این ترکیبات شامل «فرمالدئید» یک ماده شیمیایی شناخته شده است که موجب آبریزش چشم، احساس سوزش در چشم، بینی و گلو، سرفه کردن، خس خس سینه و حالت تهوع میشوند.
وجود این مواد شیمیایی در ماسکهایی که بهمدت طولانی استفاده میشوند، میتواند باعث بروز مشکلات ناخواسته برای سلامتی شود. شواهد بهدست آمده توسط Ecotextile News که روزنامه دیلی میل آنها را به اشتراک گذاشته است، نشان میدهد اگرچه ماسکهای صورت باید از استانداردهای خاصی برخوردار باشند اما همه ماسکها این استانداردها را ندارند.
اکنون در همه جای دنیا استفاده از ماسک بهعنوان یک روش بسیار موثر در پیشگیری از انتقال ذرات ویروس کرونا، مجاز شده است. اما پوششهای صورت که برای استفاده توسط عموم مردم طراحی شدهند، تنظیم نشده هستند و از استانداردهای درجه پزشکی PPE برخوردار نیستند.
پروفسور «مایکل براونگارت» مدیر انستیتوی محیطی هامبورگ، آزمایشاتی را روی ماسکهایی انجام داد که باعث بروز بثورات پوستی در افراد شده بود. پروفسور «براونگارت»، گفت: آنچه ما از طریق دهان و بینی خود تنفس میکنیم در واقع زبالههای خطرناکی هستند.
مشخص شد که این ماسکهای استفاده شده حاوی فرمالدئید و سایر مواد شیمیایی هستند. فرمالدئید ماده شیمیایی است که با باز شدن بسته جدید ماسک بوی «تمیزی» می دهند. این محقق همچنین «آنیلین» را که یک ماده سرطان زای شناخته شده است نیز در این ماسکها پیدا کرد.
وی گفت: ما فرمالدئید و حتی آنیلین پیدا کردیم و متوجه شدیم که عطرهای معطر ناشناختهای برای پوشاندن هرگونه بوی نامطبوع شیمیایی از ماسک استفاده میشود. در مورد ماسکهای جراحی آبی رنگ، ما کبالت پیدا کردیم که در رنگ های آبی استفاده میشود.
به گزارش خبرکزاری های داخلی؛ پروفسور براونگارت اظهار داشت: در مجموع، یک محصول شیمیایی در جلوی بینی و دهان خود داریم که هرگز از نظر سمی بودن یا اثرات طولانی مدت بر سلامتی آزمایش نشده است.