ماهواره «Vanguard I» با پشت سر گذاردن ۶۰ سال فعالیت و حضور مستمر در فضا و گردش به دور مدار زمین به قدیمیترین ابزار ساخت بشر که هنوز فعال است، مبدل شد.
«Vanguard I» چهارمین ماهوارهای بود که پس از دو ماهواره روسی اسپوتنیک ۱ و ۲ و «Explorer» آمریکا توسط ناسا به فضا پرتاب شد.
در حالی که هیچ یک از سه ماهواره مذکور در فضا باقی نماندهاند، Vanguard I کماکان اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد. البته Vanguard I هم دیگر قادر به ارسال علائم قبلی به کره زمین نیست.
ناسا برای پرتاب Vanguard I به فضا دو بار تلاش کرد، اما شکست خورد. سرانجام در ۱۷ مارس سال ۱۹۵۸، Vanguard I با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره توسط آزمایشگاه NRL نیروی دریایی ارتش آمریکا تولید شد و قرار بود برای مطالعه پدیدههای ژئوفیزیک به خصوص در زمان اوج فعالیتهای خورشید مورد استفاده قرار بگیرد.
Vanguard I طی سالهای فعالیت خود اطلاعات ارزشمندی را در مورد خورشید، اتمسفر زمین، ساختار فضای اطراف کره زمین و تاثیرات خورشید بر زمین جمع آوری کرده است.
این ماهواره اولین ماهواره ساخت بشر بود که برای تامین انرژی خود از نور خورشید بهره میگرفت و بعد از ۲۰ روز استفاده از باتری برای حرکت، تا به حال با استفاده از سلولهای خورشیدی خود فعال باقی مانده است. ارسال سیگنالهای این ماهواره به زمین از سال ۱۹۶۴ متوقف شد، اما از آن زمان تا به حال محققان هنوز قادر به استفاده از این ماهواره برای بررسی رابطه و تاثیرات متقابل خورشید و زمین و ماه و تغییرات حاصل در اتمسفر هر یک از آنها به دلیل فعالیتهای دو کره دیگر بودهاند.
به گزارش مهر به نقل از به نقل از انگجت؛ پس از موفقیت این ماهواره، «Vanguard II» و «Vanguard III» هم در سال ۱۹۵۹به مدار زمین پرتاب شدند و این دو هم هنوز فعال و در حال استفاده هستند.