واحد اطلاعات موسسه اکونومیست فهرست گرانترین ده شهر جهان در نیمه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی را منتشر کرد. در حالیکه سنگاپور همچنان صدرنشین این فهرست است، کلانشهرهای چین و استرالیا جای خود را به شهرهای اروپا و آمریکا دادهاند
واحد اطلاعات موسسه اکونومیست بیش از ۳۰ سال است که هزنیه زندگی در شهرهای بزرگ جهان را بررسی میکند.
این موسسه سالانه دو بار فهرست گرانترین ده شهر جهان را منتشر میکند. آخرین فهرست منتشر شده در برگیرنده تغییرات جالب توجهی است.
بر اساس این فهرست هزینه زندگی در شماری از شهرهای اروپایی افزایش قابل توجهی داشته است. به عنوان مثال زوریخ در سوئیس با دو پله ترقی نسبت به رتبه دوم فهرست گرانترین ده شهر جهان صعود کرده است و نیویورک در آمریکا با ۱۵ پله ترقی برای نخستین بار وارد این فهرست شده است.
البته صدرنشین این جدول همچنان سنگاپور در جنوب آسیاست. قیمت اجاره خانه در این شهر برای هر ۱۰۰ متر مربع در یک محله خوب ۴۵۰۰ یورو (حدود ۱۷ میلیون تومان) در ماه یا حتی بالاتر از آن است.
در حالیکه شهرهای آلمان در این فهرست جایی ندارد ژنو در سوئیس با سه پله ترقی به رتبه چهارم صعود کرده است.
نویسندگان گزارش واحد اطلاعات موسسه اکونومیست خاطرنشان کردند که صعود دو شهر سوئیس در رتبههای این فهرست جای غطبهخوردن ندارد و نشاندهنده گرانتر شدن زندگی در این کشور از جمله به دلیل استقلال واحد پولی سوئیس از حوزه یورو در اتحادیه اروپا و تفاوتهای ساختاری از جمله میزان درآمد و هزینههاست.
کارشناسان موسسه اکونومیست ورود نیویورک و لسآنجلس به فهرست گرانترین ده شهر جهان را به دلیل افزایش ارزش دلار آمریکا میدانند که هزینه زندگی در آمریکا را بالا برده است.
در مقابل دو کلان شهر ژاپن یعنی توکیو و اوزاکا از این فهرست خارج شدند که دلیل آن کاهش ارزش ین، واحد پولی ژاپن در پی بحران مالی و اقتصادی این کشور ذکر شده است. این دو شهر اکنون در رتبههای یازدهم و چهاردهم هستند.
سیدنی و ملبورن در استرالیا نیز از آخرین فهرست گرانترین ده شهر جهان حذف شدند که دلیل آن هم کاهش ارزش دلار استرالیا به دلیل کاهش تقاضای خرید مواد خام از این کشور مانند زغالسنگ به ویژه از چین، ذکر شده است. به این فهرست نگاهی بیندازیم:
رتبه نخست: سنگاپور، آسیا
رتبه دوم: زوریخ، اروپا و هنگکنگ، آسیا
رتبه سوم: (به دلیل حضور دو شهر در رتبه سوم حذف شده)
رتبه چهارم: ژنو، سوئیس، اروپا
رتبه پنجم: پاریس، فرانسه، اروپا
رتبه ششم: لندن، بریتانیا، اروپا
رتبه هفتم: نیویورک، آمریکا
رتبه هشتم: کپنهاگ، اروپا
رتبه نهم: سئول، آسیا
رتبه دهم: لس آنجلس، آمریکا
واحد اطلاعات موسسه اکونومیست پس از بررسی هزینه ۴۰۰ مورد کالا از جمله مواد غذایی، پوشاک، کالاهای خانگی، اجاره خانه، شهریه مدرسه و هزینههای فعالیتهای تفریحی فهرست خود را منتشر میکند.
این فهرست از جمله برای کنسرنهای بزرگ و شرکتها و کارخانههایی که کارمندان خود را برای مأموریتهای کوتاه یا بلند مدت به شهر دیگری اعزام میکنند سودمند است و به محاسبه هزنیه زندگی در این شهرها کمک میکند.
به گزارش دویچه وله؛ در آخرین فهرست منتشر شده، از دهلینو در هند، دمشق در سوریه و کاراکاس در ونزوئلا به عنوان ارزانترن شهرهای جهان نام برده شده است.