فساد ٣٢میلیاردی در وزارت علوم احمدی‌نژاد

0
167

شاید رقمش در مقایسه با ارقام میلیاردی و پسوندهای دلار و یورو و «ین» به چشم نیاید، اما خبر نشان از آن دارد که دامنه فساد مالی دولت قبل تا ساختمان وزارت علوم در شهرک غرب پیش رفته و این‌بار عدد ٣٢ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. این‌بار ردپای فساد به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم رسیده است. آن‌هم در دوره ریاست محمود احمدی‌نژاد بر دولت.

به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان ابن بار روزنامه شرق از این فساد برداشته و گزارش میدهد؛ نکته قابل‌تأمل در افشای این فساد مالی، بازخوانی یک نامه عجیب است. فساد میلیاردی در دوره ریاست «کیوان مرادیان» بر این صندوق انجام شده است، مدیری که هزینه حفظ و بقایش در وزارت علوم به مجلس هم رسید و امضای تاریخی ١٢٥ نماینده پای نامه ابقای او به رضا فرجی‌دانا، ثبت شد. حتی برخی برکناری او را در فشارهای مضاعف بر فرجی‌دانا و ماجرای استیضاح بی‌تأثیر نمی‌دانند. در نامه ١٢٥ نماینده از فرجی‌دانا، وزیر وقت علوم، تقاضا شده نسبت‌به ابقای مرادیان در مقام ریاست صندوق رفاه دانشجویان اقدام شود، ولی در کمتر از ٢٤ ساعت حکم برکناری او از سوی وزیر علوم وقت امضا می‌شود. مرادیان پیش‌تر رئیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بود.

کجای فساد صورت‌گرفته مصداق صیانت از بیت‌المال است
کشف و گزارش این فقره فساد مالی در شرایطی اتفاق افتاده که «محمود احمدی‌نژاد»، همین چند روز پیش درباره صیانت از بیت‌المال سخن گفته بود. ٣٢ میلیارد تخلف صورت‌گرفته متعلق به ٤,٥ میلیون دانشجویی است که در سراسر ایران به شکلی عضو این صندوق‌اند و به گفته حامد قادرمرزی، نایب‌رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس «فساد صورت گرفته در وزارت علوم مصداق عدم رعایت بیت‌المال به‌شمار آمده و در آن هیچ صیانتی از حقوق دانشجو صورت نگرفته است». واپسین روزهای سال گذشته، گروهی در وزارت علوم پیگیر بودند تا جزئیات تخلف به سرعت به قوه قضائیه منتقل شود و کار به سال جدید موکول نشود، همین بود که گزارش ٢٧ اسفند از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، راهی قوه قضائیه شد و آن‌طرف هم پنجم فروردین رئیس قوه‌قضائیه دستور پیگیری را صادر کرد.

صدور دستور تعقیب متهمان از سوی رئیس قوه قضائیه
«کاظم پالیزدار»، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی خبر را به فارس داده و می‌گوید: «پرونده فساد مالی ٣٢ میلیاردی برای رسیدگی به آیت‌الله ‌لاریجانی رسیده و ایشان ضمن دستور تعقیب متهمان مربوطه، به دادستان تهران (پنج فروردین ٩٤)، خواستار رسیدگی و برخورد قاطع با عوامل دخیل در این پرونده شده‌اند».فساد مالی تازه‌کشف‌شده مربوط به تخلف اداری و مالی در صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم است. پالیزدار دراین‌باره می‌افزاید: «براساس اهتمام و پیگیری جدی شخص وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ارائه گزارش جامع ایشان به دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در مورخ ١٤ اسفند ٩٣ موضوع پرونده اقتصادی در حوزه صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دبیرخانه این ستاد مورد بررسی و رسیدگی ویژه قرار گرفت».گ

سوءجریان جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت صندوق در سرمایه‌گذاری
به گفته او، «بر همین اساس صندوق مذکور در بازه زمانی ١٠ ماهه (از تاریخ ٢٠ مهر ٩١ لغایت ٢٠ مرداد ٩٢)، مبادرت به عقد ١٤ فقره قرارداد سرمایه‌گذاری (با موضوع‌های مستقل) به مبلغ ٥١ میلیارد تومان با سه شرکت خاص می‌کند».با توجه به عدم‌ ایفای تعهدات از سوی شرکت‌های طرف قرارداد در زمان مقرر (عدم وصول بخشی از مطالبات این صندوق) و همچنین احتمال وجود سوءجریان‌های جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت آن صندوق در سرمایه‌گذاری منابع مالی، این موضوع پس از بررسی و رسیدگی ابعاد آن در دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، به منظور احقاق حقوق بیت‌المال و تسریع در فرایند رسیدگی به تخلفات حادث‌شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، به ریاست قوه قضائیه ارسال شد.

مروری بر یک استیضاح
دستور پیگیرد متخلفان همان روزهای نخست نوروز ٩٤ از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی صادر شده و تا چندی دیگر جزئیات رسیدگی به تخلف مسئولان وقت صندوق مشخص خواهد شد؛ اما خبر رسیدگی به تخلف ٣٢ میلیارد تومانی نکته‌های مغفولی برای افکار عمومی مشخص خواهد کرد، نخست اینکه پیگیری رسیدگی به فساد در صندوق رفاه دانشجویان هم‌زمان با آغاز دوره وزارت رضا فرجی‌دانا در وزارت علوم کلید خورد و درنهایت به نگارش نامه حمایت ١٢٥ نماینده از مرادیان رسید. نمایندگان مجلس نهم پیش از این نیز در نامه‌ای دیگر خواستار ادامه فعالیت سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی شده بودند. نامه‌ای که تا همین امروز یکی از نقطه‌های غیرشفاف به شمار می‌آید. رضا فرجی‌دانا، مرد شماره یک وزارت علوم، قربانی برخی بازی‌های سیاسی شد. افشای ماجرای بورسیه‌ها برای او پاشنه آشیل شد و حالا خبرهای تازه نشان از آن دارد که ایستادگی در برابر برکناری مرادیان نیز در استیضاح او بی‌تأثیرنبوده است.

بازخوانی یک نامه تاریخی؛ اعلام حمایت ۱۲۵ نماینده مجلس از عملکرد صندوق رفاه وزارت علوم
١٢٥ نماینده مجلس در نامه‌ای از عملکرد کیوان مرادیان، رئیس صندوق رفاه وزارت علوم حمایت کردند.

در متن این نامه آمده: «جناب آقای دکتر فرجی‌دانا، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، بی‌گمان رشد شتابان فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشور و ایفای شایسته مسئولیت‌های جامعه دانشگاهی در راستای رفع نیازهای کشور موجب پیشرفت‌های بی‌نظیر در حوزه‌های مختلف ایران عزیز اسلامی خواهد شد. این پیشرفت‌های علمی و پژوهشی که بارها مورد تأیید مقام‌معظم‌رهبری مدظله العالی قرار گرفته، مرهون زحمات کسانی است که با عمل خالصانه خویش در مسیر خشنودی و رضایت خداوند متعال و مردم گام برمی‌دارند.

عملکرد مورد تحسین صندوق رفاه دانشجویان طی سه سال گذشته در سایه مدیریت شایسته جناب آقای کیوان مرادیان‌کوچکسرایی محقق شده است، تعامل خوب با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به‌ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات، ارتقای تشکیلاتی صندوق به منظور چابک‌سازی و تسریع در پرداخت وام‌ها و تسهیلات دانشجویی، استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی در راستای حکم برنامه پنجم توسعه و افزایش قابل توجه کمی و کیفی ضریب پوشش دانشجویان متقاضی دریافت تسهیلات بدون وقفه آن هم در شرایط تحریم از نقاط قوت کارنامه و بیانگر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالای ایشان است. به همین خاطر بر خود فرض می‌دانیم از این زحمات بی‌شائبه به مصداق حدیث شریف «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» تشکر و قدردانی کنیم. بدون شک حمایت و تقویت این‌چنین مدیران مدبر توانمند، دلسوز و پاک در ادامه روند مطلوب خدمت‌رسانی به دانشجویان عزیز کشور مورد انتظار نمایندگان ملت است.