نخستوزیر فرانسه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست که از ورود پناهجویانی که از خاورمیانه به اروپا میآیند، جلوگیری کنند. مانوئل والس تصریح کرد که آلمان نیز میتواند مورد هدف حمله تروریستی گروه “دولت اسلامی” قرار گیرد.
مانوئل والس، نخستوزیر فرانسه در مصاحبهای با روزنامه “زود دویچه” گفت: «ما دیگر قادر به پذیرش پناهجویان بیشتری در اروپا نیستیم. ادامه این کار ممکن نیست.»
نخستوزیر فرانسه از اتحادیه اروپا خواست که مرزهای خود را به روی پناهجویانی که از خاورمیانه به اروپا میآیند، ببندد. وی تصریح کرد که کنترل مرزهای اروپایی “سرنوشت اتحادیه اروپا” را رقم میزند.
ارزیابی والس متکی به اطلاعاتی است که مسئولان امنیتی این کشور پس از حملات تروریستی پاریس کسب کردهاند. به گفته پلیس فرانسه دستکم سه تن از تروریستها به عنوان پناهجو به اتحادیه اروپا وارد شده بودند. به گفته مسئولان امنیتی تروریستها از پاسپورتهای جعلی برای ورود به اروپا استفاده کرده بودند.
در حملات تروریستی پاریس در ۱۳ نوامبر ۱۳۰ تن کشته و صدها نفر زخمی شدند. گروه “دولت اسلامی” مسئولیت این حملات را برعهده گرفت.
در روز سهشنبه (۲۴ نوامبر/ ۳ آذر) خبرگزاریهای بینالمللی گزارش دادند یکی از تروریستها که خود را در نزدیکی استادیوم پاریس منفجر کرد از جمله پناهجویانی بوده که در ایالت بایرن آلمان اقامت داشته است.
اما این خبر شامگاه سهشنبه از سوی وزارت کشور آلمان تکذیب شد. به گفتهی وزارت کشور آلمان این پناهجو تنها “شباهت اسمی” با تروریست پاریس داشته و از سوی ماموران امنیتی فرانسه در محل اقامت خود در بایرن مورد بازپرسی قرار گرفته است.
تشدید کنترل مرزهای اتحادیه اروپا
نخستوزیر فرانسه در گفتوگوی خود با روزنامه آلمانی “زود دویچه” تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید با کشورهای ترکیه، لبنان و اردن مذاکره کند و راهحلی برای اسکان پناهجویان سوری در منطقه بیابد. والس ضمن اشاره به ضرورت تشدید کنترل مرزهای اتحادیه اروپا تصریح کرد که باید از مهاجرت پناهجویان به اروپا جلوگیری کرد.
استفان لوفون، نخستوزیر سوئد نیز روز سهشنبه اعلام کرد که قانون پناهندگی در این کشور تغییر خواهد کرد. نروژ نیز از روز پنجشنبه (۲۶ نوامبر) کنترل مرزهای زمینی و آبی خود را تشدید میکند.
به گفته نخستوزیر فرانسه اتحادیه اروپا باید از ورود پناهجویانی که از خاورمیانه به اروپا میآیند، جلوگیری کند
گونتر اوتینگر، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اجتماعی خواستار کنترل دقیق مرزهای اروپا شد. او “حق پناهندگی” در قانون اساسی آلمان را مانعی برای کنترل و جلوگیری از ورود بیرویه پناهجویان دانست.
اوتینگر به دولت و پارلمان آلمان توصیه کرد که حق پناهندگی در قانون اساسی این کشور را تغییر دهند. اغلب سياستمداران آلمانی مخالف حذف حق پناهندگی در قانون اساسی هستند.
خطر حمله تروریستی به آلمان
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه قرار است که در روز چهارشنبه (۲۵ نوامبر) در پاریس پیرامون مبارزه با تروریسم و بحران پناهجویی با یکدیگر گفتوگو کنند.
تقریباً تمام احزاب فرانسه از سیاست “درهای باز” آلمان در قبال پناهجویان انتقاد میکنند. به گفته بسیاری از سیاستمداران فرانسوی، آلمان با گشودن مرزهای خود، پناهجویان زیادی را ترغیب کرده که به اروپا مهاجرت کنند.
نخستوزیر فرانسه تصریح کرد که با آغاز زمستان، کمکرسانی به پناهجویان با مشکلات بیشتری روبرو خواهد شد. والس گفت: «این موضوع بهویژه در کشورهای بالکان میتواند به وضعیت وخیمی بیانجامد.»
به گزارش دویچه وله؛ نخستوزیر فرانسه ضمن هشدار به آلمان گفت: «داعش میتواند در آلمان نیز دست به حمله زند. والس افزود: «در بیانیه تروریستها آلمان و ایتالیا تهدید به حملات تروریستی شدهاند.»