فدریکا موگرینی: مصمم هستیم برجام را نجات دهیم

1
312

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ضرورت پایبندی به توافق اتمی با جمهوری اسلامی تأکید کرد. او در سخنانی در پارلمان اروپا گفت، برجام می‌تواند پنجره‌ای‌ را به روی مذاکره با ایران درباره مسائل موشکی و حقوق بشر باز کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام (توافق اتمی با جمهوری اسلامی) بر لزوم ادامه اجرای این توافق تأکید کرد.

 فدریکا موگرینی سه‌شنبه ۲۲ خرداد در جلسه پارلمان اروپا گفت: «ما مصمم هستیم که این توافق را نجات دهیم.» او گفت، برجام جهان را امن‌تر می‌کند و به جمهوری اسلامی شانس پیشرفت اقتصادی می‌دهد و “ما اجازه نداریم آن را به خطر بیاندازیم.»

موگرینی خاطرنشان ساخت، اتحادیه اروپا همراه با همه اعضای خود و دیگر شرکا “قدرت و ابزار” لازم برای جلوگیری از نابود شدن این توافق را دارد. او لغو برجام را “فاجعه” خواند و گفت، تهران تا کنون به این توافق پایبند مانده است. اما حالا باز هم این خطر وجود دارد که جمهوری اسلامی برای رسیدن به بمب اتمی تلاش کند و این می‌تواند جریانی را آغاز کند که به “اشاعه سلاح‌های هسته‌ای” دامن می‌زند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، توافق اتمی با جمهوری اسلامی که چند کشور در آن دخالت داشتند به اتفاق آرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب و به قطعنامه تبدیل شد. آمریکا نیز در آن زمان به برجام رأی داد.

موگرینی گفت: «وقتی این توافق از سوی یک کشور به صورت یک‌جانبه طرد شود این می‌تواند خطرناک باشد. این اعتبار دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی را از بین می‌برد.»

اشاره به برنامه موشکی و حقوق بشر

فدریکا موگرینی تأکید کرد، با این حال توافق اتمی با جمهوری اسلامی تنها به برنامه اتمی پرداخته و می‌تواند پنجره‌ای برای مذاکره با جمهوری اسلامی در مورد سایر موضوعات، مانند حقوق بشر باز کند. او گفت که اتحادیه اروپا مایل به استفاده از کانال‌هایی است و “بستن این کانال‌ها به مصلحت هیچ کس نیست.»

موگرینی افزود: «فرصتی پیش آمده بود تا با مقا‌م‌های ایران در مورد مسائل موشکی و حقوق بشر گفت‌وگو کنیم. اما در صورت فروپاشی برجام فرصت برای مذاکره درباره این مسائل از بین خواهد رفت.»

کنوت فلکن‌اشتاین، نماینده حزب سوسیال دمکرات آلمان نیز در این نشست خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام را “کاملا غیر مسئولانه” خواند. او گفت: «جمهوری اسلامی به توافق پایبند ماند و آمریکا نه. این نقض قرارداد بود.»

یوزف وایدن‌هولتسر، سیاستمدار سوسیال دمکرات اتریش نیز بر لزوم وفاداری به وعده‌ها تأکید کرد. او خواستار حمایت از شرکت‌های اروپایی فعال در جمهوری اسلامی در برابر تحریم‌های احتمالی آمریکا شد.

میشائیل گاهلر، سیاستمدار حزب دمکرات‌مسیحی آلمان نیز هدف این توافق را یادآوری کرد که جلوگیری از رسیدن جمهوری اسلامی به بمب اتمی است. او ضمن این یادآوری پرسید: «آیا امنیت اسرائيل وقتی که جمهوری اسلامی دیگر به این توافق پایبند نباشد بهتر تضمین می‌شود؟»

به گزارش دویچه وله به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ دونالد ترامپ ۲۲ اردیبهشت (۱۲ مه) خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد. به غیر از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه‌، چین و آلمان نیز در امضای این توافق نقش داشتند.

1 نظر

  1. البته از دید او پیشرفت احتمالا یعنی سلفی گرفتن. و گر نه این جماعت هرگز مردم خاور میانه را آدم حساب نکردند. بزرگترینشان که شاه بود. تکلیف بقیه که مشخص هست. هیچ امیدی به آینده ی ایران نیست.

نظرات بسته است