فتوای “علمای داعش” درباره‌ چگونگی تجاوز به بردگان جنسی

0
467

بنا به گزارش رویترز، گروه تروریستی “دولت اسلامی” حاکم بر مناطق اشغالی در سوریه، فتوایی ۱۵ ماده‌ای در مورد چگونگی برقراری ارتباط جنسی با زنان و دخترانی که به بردگی می‌گرفتند، تعیین کرده بود.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۲۹ دسامبر/۸ دی) بخشی از متن فتوای “علمای داعش” در سوریه را منتشر کرد. در این فتوا، موارد و چگونگی تجاوز تروریست‌های “دولت اسلامی” به بردگان جنسی تعیین و تبیین شده است. این بردگان جنسی “غنیمت جنگی” خوانده می‌شدند.

این سند در جریان حملات کماندوهای ویژه‌ آمریکا علیه اسلام‌گرایان تندرو در سوریه به دست آمده است. بر اساس یکی از ماده‌های این فتوا، سکس پدر و پسر با یک برده‌ زن، ممنوع اعلام شده است. هم‌چنین “صاحبان بردگان” از برقراری ارتباط جنسی با برده‌های مادر و دختر منع شده‌اند.

گفته می‌شود که “علمای داعش” این فتوا را برای جلوگیری از “سوء رفتار با زنان برده” صادر کرده‌اند.

اعتراضات جهانی

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، از ابتدای پیشروی تروریست‌های “داعش” در عراق و سوریه این گروه را به ربودن و تجاوز سیستماتیک به هزاران زن و دختر متهم کرده‌اند که در میان آن‌ها، دختران زیر ۱۲ سال نیز دیده می‌شدند. این زنان و دختران که اغلب آنان به اقلیت مذهبی ایزدی در شمال عراق تعلق داشتند، به عنوان “پیشکش” به تروریست‌ها بخشیده شده یا به عنوان برده به آنان فروخته می‌شدند. بنا به گزارش رسانه‌ها، در دستگاه اداری “دولت اسلامی”، بخشی تحت عنوان “دایره تقسیم غنایم جنگی”، مسئولیت واگذاری این بردگان جنسی را به عهده داشت.

سازمان “دیده‌بان حقوق بشر” نیز در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ گزارشی منتشر کرد که در آن با ۲۰ زن گفت‌وگو شده بود. این اسیران توانسته بودند از مناطق تحت اشغال اسلام‌گرایان تندرو فرار کنند. در این گزارش، مصاحبه‌شوندگان توضیح می‌دهند که چگونه تروریست‌ها، پس از کنترل روستاهای محل زندگی‌شان، آنان را از خانواده‌های خود جدا می‌کردند و به شکلی سازماندهی‌شده و هدف‌مند به مناطق مختلف در عراق و سوریه می‌فرستادند. این زنان و دختران اسیر، بارها مورد تجاوز و خشونت جنسی عاملان “داعش” قرار می‌گرفتند و به آنان هدیه یا فروخته می‌شدند.

در فتوای “علمای داعش” هم‌چنین آمده است که تروریست‌ها از تحقیر زنان و فروش آنان به “مردانی که به سوءرفتار شهرت دارند”، خودداری کنند.

به گزارش دویچه وله؛ سندی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، با شماره‌ ۶۴ مشخص شده و در تاریخ ۲۹ ژانویه‌ ۲۰۱۵ به ثبت رسیده است.