معاون دانشجویی، فرهنگی و امور مجلس وزارت بهداشت از طرحی به منظور اخذ عوارض برای استفاده از اینترنت و هزینه کرد این پول برای ورزش و سلامت جوانان در مجلس خبر داد.
دکتر محمدرضا داوودآبادی فراهانی امروز در حاشیه همایش ملی «هماندیشی سلامت دانشجویان» در جمع خبرنگاران درباره تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت جوانان گفت: یکی از مشکلاتی که شبکه های اجتماعی ایجاد کرده اند این است که تحرک نوجوانان و جوانان را کاهش داده است و چون وقت زیادی را برای این شبکه ها صرف می کنند و تحرک قطعا کم شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت افزود: طرحی را برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده اند که عوارضی را بر استفاده از اینترنت بگذارند و پول آن را خرج جوانان و سلامت آنها کنند.
وی یادآور شد: البته ما خیلی ورود جدی به این حوزه نداشته ایم چرا که پدیده شبکه اجتماعی، پدیده های جدیدی هستند و باید پاسخ های زودهنگام داشته باشند از سوی دیگر اینکه وظایف حوزه فرهنگ است یا وظیفه حوزه سلامت، به صورت دقیق مشخص نیست.
فراهانی درباره آمار آسیب های اجتماعی در بین دانشجویان گفت: آخرین مطالعاتی که انجام شده در سال ۹۲ بوده است و نتایج آن در سال ۹۳ منتشر شده است.
وی اظهار داشت: ما در حوزه معاونت دانشجویی وزارت بهداشت در حال انجام مطالعه جدیدی هستیم تا بتوانیم با ارائه آمار و ارقام ببینیم واقعا در چه وضعیتی قرار داریم.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر مطالعه ای بر روی ۱۸۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در حال انجام است که تا کنون ۳۰ هزار پرسشنامه حاوی ۲۸۰ پرسش آن انجام شده است. بیشترین نمونه آماری که این نوع مطالعه در دنیا داشته است حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نمونه بوده است بنابراین مطالعه ما می تواند نمونه خوبی باشد. در حال حاضر نیز در حال استخراج نتایج این ۳۰ هزار پرسشنامه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: متوسط آماری آسیب های اجتماعی و اختلالات حوزه سلامت روان در دانشگاه های مختلف تفاوت های معناداری باهم ندارند. در تحقیقاتی که سال ۹۲ در مورد استفاده از روانگردان ها و مواد مخدر صورت گرفته بود اختلاف آمار میان دانشگاه های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد و دانشگاه های وزارت علوم حدود ۳ تا ۴ درصد بود.
فراهانی افزود: اگر مطالعه ای در دانشگاه های علوم پزشکی انجام دهیم می توانیم به کل دانشگاهها تعمیم دهیم.
به گزارش مهر؛ وی درباره علت گرایش جوانان به آسیب های اجتماعی گفت: ما در وزارت بهداشت در حال طراحی یکسری مطالعات دیگر هم هستیم. اما نکته مهم این است که حوزه سلامت روان یک حوزه تک ساحتی نیست و با حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مرتبط است. این حوزه ها تحت تاثیر همدیگر هستند.
معاون دانشجویی، فرهنگی و امور مجلس وزارت بهداشت افزود: این گزاره درستی است که هر چقدر نرخ مشارکت های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی دانشجویان در دانشگاه ها کاهش پیدا کند که در دهه های اخیر هم کاهش پیدا کرده است، نرخ آسیب های اجتماعی افزایش پیدا کرده است.
وی یادآور شد: حتما فعالیت های فرهنگی و دانشجویی می تواند بر حوزه آسیب های اجتماعی تاثیر می گذارد. آن کسانی که دغدغه مند هستند و دغدغه های اجتماعی و فرهنگی دارند کمتر آسیب پذیر هستند. اگر فعالیت های فرهنگی دانشجویی توسعه یابد و دانشگاهها دارای نشاط سالم باشند، قطعا می تواند افسردگی و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد.