صادق زیباکلام برای پیگیری پروندهاش در مرحله تجدیدنظر در دادگاه انقلاب حضور یافت.
به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان، صادق زیباکلام پیش از ورود به دادگاه انقلاب در جمع خبرنگاران درباره علت حضورش در این مرجع قضایی گفت: به دلیل طرح دو سئوال اینجا هستم. سئوال اول این بود که پرسیدم هستهای چه سودی برای مملکت داشته که به دلیل این حرف یک سال حبس برای من در نظر گرفته شده است.
وی افزود: سوال دیگر این بود که کسانی که اختلاس سه هزار میلیاردی کردند دقیقا چه جرمی را مرتکب شدند که آن را مصداق توهین به قوه قضاییه دانستند و به دلیل این موضوع 6 ماه حبس برای من تعیین شد که امیدوارم این حکم در مرحله تجدید نظر تغییر کند.
زیباکلام با اشاره به این که برای دادگاه تجدیدنظر در دادگاه انقلاب حضور یافتم گفت: وکیلی ندارم و وکیلم خداست.
وی افزود: پرونده من در شعبه 36 دادگاه انقلاب مطرح است. قاضی دادگاه بدوی احمدزاده بود و قاضی دادگاه تجدیدنظر آقای زرگر است.
این استاد دانشگاه مجددا اظهار امیدواری کرد که محکومیتش در مرحله تجدیدنظر تغییر کند.
زیباکلام درباره دادگاه مهدی هاشمی با بیان اینکه از این موضوع اطلاعی ندارم، ابراز عقیده کرد که اگر شرط بندی حلال بود قطعا روی این موضوع شرط میبستم که دادگاه وی سیاسی است.
وی افزود: این که پرونده آقای هاشمی اقتصادی باشد را قبول ندارم، بلکه دادگاه وی سیاسی است.
صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه بعد از خروج از دادگاه انقلاب در جمع خبرنگاران با اشاره به روند رسیدگی پرونده محکومیتش گفت: هنوز دادگاه تجدید نظر انجام نشده و در مرحله پرونده خوانی است امروز قاضی پرونده را دیدم و به من گفت که بهتر است از لحاظ حقوقی وکیل داشته باشی و احتمالاً یکی از همکارانم در دانشگاه را به عنوان وکیل برمیگزینم.
وی درباره سوالی که باعث محکومیتش شده بود، اظهارداشت: من مسئله هستهای را زیر سوال نبردم و فقط سوال کردم که این حرکت از لحاظ اقتصادی چه فایدهای داشت.
زیباکلام ادامه داد: در مورد اختلاس 3 هزار میلیاردی هم پرسیدم این متهمین چه جرم یا جرمهایی انجام دادند که به دلیل آن محکوم به اعدام شدند و اینکه بیان شد اینها مفسد فیالارض هستند از لحاظ حقوقی بی معنی است. استنباطم این است که دادگاه پیش از اینکه دنبال کشف حقیقت باشد دنبال ارضا و اغناء افکار عمومی بود.
این استاد دانشگاه در مورد موضع خود نسبت به خانواده هاشمی بیان داشت: موضعم در مورد خانواده هاشمی این است که اینها به دلیل مسائل سیاسی مورد فشار قرار میگیرند و محاکمه میشوند.
وی در مورد وقایع 88 اظهارنظر کرد: فتنه 88 را نتوانستم بفهمم یعنی چه! یک عدهای که حدود 3 میلیون نفر میشدند در ایران به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند و این در اکثر کشورها میتواند رخ دهد.
اما اگر مقصود از فتنه این است که آمریکا و انگلیس و آلمان با عده دیگری در ایران تبانی کرده بودند که نظام را برانداز کنند مطلقاً چنین چیزی نبود زیرا یک سند و حتی یک خط در این چند سال در این زمینه بیرون نیامده است.
زیباکلام تصریح کرد: یک سوال ساده دارم و آن این است که چطور میشود میلیونها انسان که آمدند برای ریاست جمهوری رأی دادند طی 72 ساعت بعد به عنوان براندازان نظام تلقی گردند. بنده چیزی به عنوان سران فتنه را هم قبول ندارم.