پرونده هستهای جمهوری اسلامی در نشست فصلی شورای حکام که از روز گذشته با حضور ۳۵ کشور در وین آغاز شده است راستیآزمایی میشود.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین در توئیتی نوشت که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز دستور کار خود را با عنوان «راستی آزمایی و نظارت بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی در ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل» آغاز میکند.
پیش از این محمد مرندی، مشاور تیم ایران در مذاکرات احیای برجام روز گذشته گفته بود که جمهوری اسلامی از نشست شورای حکام و نتایج آن نگران نیست.
نشست فصلی شورای حکام از روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) آغاز به کار کرده است. این نشست تا روز جمعه ۱۶ سپتامبر ادامه خواهد داشت.
تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) در نشست قبلی شورای حکام یک قطعنامه توبیخی علیه جمهوری اسلامی پیشنهاد دادند که با اکثریت آرا تصویب شد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی از جمهوری اسلامی خواسته است تا پاسخهای مناسبی درباره پیدا شدن اثر اورانیوم با منشا انسانی در سه مکان اعلام نشده ارائه دهد.
یورونیوز نوشت؛ بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از این سه مکان در ورامین، مریوان و تورقوزآباد در حومه تهران را شناسایی و اعلام کردهاند که سایتهای ورامین و تورقوز آباد در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ احتمالا با هدف از بین بردن رد اورانیوم تخریب شدهاند.
تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی از این مکانهای اعلام نشده مهمترین موضوع محل اختلاف در احیای برجام اعلام شده است. جمهوری اسلامی بارها خواستار بسته شدن پرونده تحقیقات این نهاد شده است تا زمینه برای احیای برجام ایجاد شود اما کشورهای اروپایی دخیل در توافق هستهای جمهوری اسلامی به همراه ایالات متحده میگویند این موضوع ربطی به احیای برجام ندارد.
محسن نذیری اصل، سفیر جدید جمهوری اسلامی نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، نیز در نشست فصلی شورای حکام برای ارائه پاسخهای ایران حضور دارد.