محققان دانشگاه مرکز مطالعات آلزایمر کمبریج موفق به شناسایی داروهایی شدند که می توانند به متوقف شدن روند تخریب سلول های مغزی کمک کنند.
به گزارش ایرنا، محققان دانشگاه کمبریج در این تحقیقات با مطالعه بر روی کرم ها دریافتند که شماری از داروها قابلیت پیشگیری از مراحل نخست تخریب سلول های مغزی را دارند.
آنها دریافتند که داروی «بگزاروتن» که برای بیماران سرطانی استفاده می شود می تواند به پیشگیری از نابودی سلول های مغزی در مراحل نخست این بیماری کمک کند.
این محققان همچنین متوجه شده اند که داروهای استاتین که برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی استفاده می شود می تواند به درمان آلزایمر کمک کند.
محققان دانشگاه کمبریج اکنون درصدد هستند تا این نتایج را روی انسان آزمایش کنند.
پرفسور ‘میشل وندروسلو’ از دانشگاه کمبریج می گوید که محققان دانشگاه کمبریج می خواستند تا جزئیات مراحل شکل گیری بیماری آلزایمر را بیشتر بشناسند.
وی گفت: بدن انسان به طور طبیعی از زوال سیستم های عصبی محافظت می کند؛ اما هرچه سن ما بالاتر می رود این سیستم دفاعی ضعیف تر شده و ممکن است از کار بیفتد.
وندروسلو افزود: اگر ما بدانیم که این سیستم دفاعی چگونه عمل می کند می توانیم داروهایی که به صورت مشابه عمل می کند طراحی کنیم.
در همین حال دکتر «روزا سانچو» رئیس مرکز تحقیقات آلزایمر انگلیس گفت که محققان باید از نتایج آزمایششان پیش از ارائه به عنوان درمان نهایی آلزایمر اطمینان حاصل کنند.
پیشتر دانشمندان دانشگاه مرکز مطالعات آلزایمر کمبریج موفق به کشف عامل گسترش آلزایمر در مغز از منطقه ای به منطقه دیگر شده اند.
محققان کمبریج در این تحقیقات با مطالعه بر روی موش ها دریافتند موش های سالمی که در مغز آنها نسوج مغزی مبتلا به آلزایمر قرار گرفته شود این بیماری را در مغز خود گسترش می دهند.
گره های تائو یکی از دو ناهنجاری های پروتئینی که در بیماران آلزایمری دیده می شود نیز از دیگر عواملی است که در مغز موش سالم پس از دریافت نسوج بیمار آغاز به گسترش آن می کند.
محققان انگلیسی اعلام کردند گره های تائو طی ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات مغزی در مغز شکل گرفته و چگونگی این شکل گیری تا کنون ناشناس باقی مانده است.
بیماری آلزایمر یکی از رایج ترین انواع ناهنجاریهای مغزی است که تنها در انگلستان 700 هزار نفر به آن مبتلا هستند.