شرکت آسترازنکا: تحقیقات آمریکا نشان داد که واکسن ما برای همه بزرگسالان موثر است

0
177

شرکت داروسازی آسترازنکا روز دوشنبه اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ توانسته است یک محافظت قوی در میان همه بزرگسالانی ایجاد کند که در تحقیقات بلندمدتی که در آمریکا انجام شده، شرکت داشته‌اند.

انتشار این گزارش امیدها را برای بازسازی اعتماد عمومی نسبت به این واکسن افزایش داده است.

شمار قابل توجهی از کشورهای اروپایی همچنین کشورهایی در دیگر نقاط جهان هفته گذشته در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد لخته خون در بدن برخی از دریافت کنندگان این واکسن، تصمیم به توقف واکسیناسیون با آسترازنکا گرفتند.

گزارش اخیر این شرکت داروسازی حاکی از آن است که این واکسن در مجموع حدود ۷۹٪ در پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ در همه بزرگسالان از جمله در افراد مسن موثر بوده است و هیچ یک از داوطلبان شرکت کننده در این تحقیق نیز پس از واکسیناسیون، نه در بیمارستان بستری شده‌اند و نه به بیماری شدیدی مبتلا شده‌اند.

آسترازنکا همچنین اعلام کرد كه متخصصان این شرکت هیچ گونه نگرانی ایمنی را در رابطه با این واكسن شناسایی نکرده‌اند.

این یافته‌ها، تحقیقات قبلی انجام شده درباره واکسن آسترازنکا در بریتانیا و سایر کشورها را تقویت می‌کند.

گزارش جدید، نتایج آزمایش بالینی انجام شده روی بیش از ۳۰ هزار نفر عمدتا در ایالات متحده همچنین برخی دیگر از کشورهای این قاره همچون شیلی و پرو است. با این وجود مقامات در نشست خبری روز دوشنبه خود، در این باره که چه تعداد از داوطلبان شرکت کننده در این آزمایش واکسن آسترازنکا را دریافت کرده‌اند و چه تعداد تزریق ساختگی داشته‌اند، خودداری کردند.

واکسن آسترازنکا که در بیش از ۷۰ کشور مجاز شناخته شده است، ستون پروژه «کوواکس» تحت حمایت سازمان ملل متحد، برای واکسیناسیون عمومی ساکنان کشورهای فقیر است. این واکسن همچنین به یک واکسن کلیدی در کشورهای اروپایی برای واکسیناسیون شهروندانشان تبدیل شده است.

با این وجود دکتر پل هانتر، استاد رشته پزشکی در دانشگاه آنگلیای شرقی انگلستان معتقد است که اگرچه نتایج اطمینان بخش است اما برای تایید ادعای شرکت آسترازنکا مبنی بر اینکه این واکسن در جلوگیری از ابتلای شدید به کووید۱۹ و بستری شدن مبتلایان در بیمارستان کاملا موثر است، باید جزئیات بیشتری ارائه شود.

یورونیوز نوشت؛ پنج‌شنبه گذشته آژانس دارویی اروپا نیز پس از انجام تحقیقات به این نتیجه رسید که اگرچه تزریق واکسن آسترازنکا بطور کلی خطر لخته شدن خون را افزایش نمی‌دهد، اما هنوز نمی‌توان ارتباط میان این واکسن با دو نوع بسیار نادر از ایجاد لخته خون را رد کرد. بر این اساس این آژانس توصیه کرد که موارد هشدار درباره این واکسن به بروشورهای آن اضافه شود.