سها ایزدی دانشجوی بهایی دانشگاه زنجان از تحصیل محروم شد

0
433

یک منبع مطلع گفت سها ایزدی دانشجوی مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه زنجان در اسفند ۱۳۹۶ به دلیل «بهایی بودن» از دانشگاه اخراج شده است.

سها ایزدی، متولد سال ۱۳۷۶، در سال ۱۳۹۴ در رشته مهندسی فناوری اطلاعات در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان پذیرفته شد. او  با گذراندن ۱۵۰ واحد تحصیلی و در شرایطی که تقریبا یک سال بیشتر از پایان تحصیلش نمانده بود از  این دانشگاه در اسفند ۹۶ اخراج شد.

منبع مطلع درباره نحوه اخراج او از دانشگاه گفت: «روز ۲۳ اسفند و در زمان امتحانات پایان فصل زمستان، مسولان بخش آموزش دانشگاه با خانم ایزدی تماس گرفتند و به او اطلاع دادند که نامه‌ای از سوی گزینش اخلاقی سازمان سنجش به دست آنها رسیده که به واسطه این نامه او قادر به ادامه تصحیل نیست. نام او از لیست دانشجویان دانشگاه حذف شد و پس از آن دسترسی‌‌اش به سایت دانشگاه هم مسدود شد.»

این منبع گفت پس از پیگیری‌های سها ایزدی، مسئولان دانشگاه به او گفته‌اند تنها راه بازگشت به دانشگاه ترک مذهب بهاییت است و او باید به صورت کتبی به مسئولان دانشگاه اعلام کند که بهایی است.

به گفته این منبع مادر و پدر سها ایزدی نیز به دلیل بهایی بودن به مدت چند سال از شرکت در کنکور سراسری منع شدند و پس از آن نیز با نقض پرونده مواجه شده‌ و نهایتا اجازه تحصیل در دانشگاه نیافتند.

نقص در پرونده عبارتی است که شهروندان بهایی در زمان اعلام نتایج کنکور در سایت‌های تحصیلی با آن روبه‌رو می‌شوند و پس از  آن اجازه ثبت‌نام برای ترم و ورود به دانشگاه را نمی‌یابند.

علیرغم تاکید قانون اساسی ایران بر حق تحصیل، محرومیت شهروندان بهایی از تحصیل در دانشگاه‌ها بر اساس یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (نهادی با هدف اسلامی کردن دانشگاه‌ها) انجام می‌شود که به تایید علی خامنه‌ای رهبر ایران هم رسیده است. در بند سوم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده در اسفند ماه  ۱۳۶۹ که به تایید علی خامنه‌ای، رهبر ایران رسیده، آمده است: «در دانشگاه‌ها چه در ورود و چه در حین تحصیل چنانچه احراز شد بهایی‌اند از دانشگاه محروم شوند.»

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ جلوگیری از تحصیل شهروندان بهایی و یا اخراج آنان در هنگام تحصیل در همه سال‌های پس از انقلاب فرهنگی درایران در سال ۱۳۵۹ ادامه داشته است. دستگاه امنیتی ایران حتی با دانشگاه مستقل و اینترنتی شهروندان بهایی نیز مخالفت کرد و پس از انحلال این دانشگاه استادان آن را به زندان‌های طولانی مدت محکوم کرد.