سن اعتیاد دختران به ۱۳ سال رسید

0
426

معاون روحانی در امور زنان و خانواده با اشاره به ازدواج برخی از دختران پیش از رسیدن به سن قانونی گفت: در یکی دو سال اخیر آمار نگران کننده‌ای از ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آنها به دست ما رسیده است و حتی شاهد ازدواج دختران کمتر از 10 سال نیز بوده‌ایم. در این شرایط از وزارت دادگستری خواسته‌ایم گزارشی درباره ازدواج دختران در زیر سن قانونی به ما ارائه دهد.

به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان به نقل از ایسنا، شهیندخت مولاوردی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر سن ازدواج قانونی دختران 13 سال شمسی است و براساس مفاد قانون مدنی در صورتی که ولی دختر مصلحت بداند او پیش از 13 سالگی نیز می‌تواند ازدواج کند. بیشتر این ازدواج‌ها در مناطق مرزی به علت فقر اتفاق می‌افتد بنابراین از وزارت دادگستری درخواست کرده‌ایم گزارشی درباره ازدواج دختران در زیر سن قانونی به ما ارائه دهد.

وی در ادامه گفت: ما پس از دریافت گزارش وزارت دادگستری بررسی‌های کارشناسی خود را از ابعاد مختلف فقهی، حقوقی و جامعه شناختی آغاز و در صورت لزوم لایحه‌ای را در این زمینه تنظیم می‌کنیم و به دولت ارائه می‌دهیم تا دولت نیز به مجلس ارائه دهد.

مولاوردی درباره مهمترین مطالبات زنان کشور اظهارکرد: براساس نتایج به دست آمده از اطلس زنان کشور چندین موضوع نیازمند اقدام فوری است بنابراین درصدد هماهنگی بین دستگاه‌ها و پیگیری اجرای وظایفشان در این موضوعات هستیم. یکی از این موضوعات بررسی مسایل زنان سرپرست خانوار و دیگری دختران فارغ التحصیل دانشگاهی و به طور کلی دختران جوان است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر شاهد نبود توازن میان مسئولیت‌های زنان در خانه و مسئولیت‌های اجتماعی آنها هستیم. همین امر موجب شده که آنان فشار مضاعفی را تحمل کنند و برای امنیت شغلی زنان فکری نشده است. علاوه بر آن برخی مصوبات نیز مانند دورکاری، تقلیل ساعت کاری زنان دارای شرایط خاص، انتظاراتی در جامعه ایجاد کرده اما زمینه‌های اجرایی آن فراهم نبوده یا عمر دولت قبلی برای اجرای این مصوبات کفاف نداده است.

سن اعتیاد دختران به 13 سال رسیده است
معاون روحانی در امور زنان و خانواده درباره آمار زنان معتاد گفت: نزدیک 10 درصد معتادان، زن هستند ،62 درصد از معتادان متاهل هستند و انواع آسیب‌ها و خشونت ها را بر خانواده خود اعم از زنان و فرزندان اعمال می‌کنند.در حال حاضر سن اعتیاد دختران به 13 سال رسیده است و شاهد تغییر الگوی مصرف مواد از سوی آنان از مواد سنتی به مواد صنعتی و روان گردان هستیم. این تغییر نشان دهنده آن است که دختران به دنبال شادی و نشاط هستند چرا که افسردگی یکی از دلایل گرایش به اعتیاد محسوب می‌شود.

وی درباره وظایف معاونت امور زنان اظهار کرد: ما در حوزه زنان و خانواده برنامه‌هایی داریم البته بدان معنا نیست که سایر دستگاه‌ها توجهی به زنان ندارند. به عنوان نمونه برخی از طر‌ح‌ها مانند طرح تحول سلامت شامل زنان نیز می‌شوند. معاونت امور زنان در حوزه‌هایی که احساس می‌کند کم کاری می‌شود یا خلأ وجود دارد،حساسیت های لازم را ایجاد می‌کند.

او افزود: خروجی کار ما مثل نتایج کار برخی از وزارتخانه‌ها ملموس نیست و ما تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های لازم را ایجاد و گفتمان جدیدی را ایجاد کنیم.