این گزارش حاکی از سرمایهگذاریهای گسترده جمهوری اسلامی در سوریه طی یک دهه گذشته است. بر اساس گزارشهای دفتر تحقیقات کنگره آمریکا و مؤسسه بینالمللی تحقیق درباره صلح در استکهلم، جمهوری اسلامی در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳ بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار در زیرساختهای نظامی و لجستیکی سوریه سرمایهگذاری کرده است. این سرمایهگذاریها شامل آموزش نیروهای نظامی سوریه، استقرار نیروها و مشاوران نظامی جمهوری اسلامی در این کشور و احداث پایگاههای نظامی و لجستیکی میشود.
یکی از این پروژهها، احداث پایگاه نظامی در دیرالزور برای نگهداری موشکها و استقرار ۱۵۰۰ سرباز و مستشار است که هزینهای بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار داشته است. همچنین ساخت مرکز لجستیکی در لاذقیه در سال ۲۰۱۵ با هزینهای بیش از ۱۸۰ میلیون دلار از دیگر سرمایهگذاریها بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در سال ۲۰۱۷، جمهوری اسلامی تأسیسات نگهداری سامانههای دفاع هوایی و انبارهای زیرزمینی موشکها و پهپادها را در پایگاه هوایی “تی۴” با هزینه ۴۰۰ میلیون دلار احداث کرده است. این سرمایهگذاریها فشار اقتصادی زیادی بر اقتصاد جمهوری اسلامی وارد کرده که توانایی تامین نیازهای اولیه شهروندان را کاهش داده است.
همچنین، جمهوری اسلامی برای بسط نفوذ مذهبی و ایدئولوژیک خود، دو میلیارد دلار صرف ترمیم و نگهداری اماکن مذهبی شیعه در سوریه کرده است. از دیگر پروژهها میتوان به ساخت هتل ۱۵۰ اتاقی در نزدیکی مقبره حضرت زینب با هزینه ۳۵ میلیون دلار اشاره کرد. بازسازی محلات مسکونی حلب و نوسازی بندر طرطوس نیز بخشی از این سرمایهگذاریهاست.
طرح انتقال گاز به سوریه از طریق خاک عراق با هزینه ۸ میلیارد دلار نیز یکی از پروژههای مهم بوده که در سال ۲۰۲۲ متوقف شده است. این سرمایهگذاریها نشاندهنده تمایل جمهوری اسلامی به تقویت نفوذ خود در سوریه و حفظ حضور استراتژیک در منطقه است.