سازمان بهداشت جهانی:۴۲ واکسن کرونا در مرحله نهایی قرار دارند

0
143

سازمان بهداشت جهانی (WHO) بعد از اعلام موفقیت واکسن کرونا شرکت فایزر از پایان یافتن مراحل بالینی ۴۲ کاندیدای واکسن کرونا در اواخر ماه خبر داد.

به گزارش لاتین تایمز،  انتظار می‌رود علاوه بر  شرکت فایزر (Pfizer)، شرکت بیوتکنولوژی مدرنا، واکسن چندین آزمایشگاه دولتی چین و یک پروژه اروپایی به رهبری دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا (AstraZeneca) مرحله نهایی واکسن‌های ویروس کرونا را که به‌طور بالقوه قابل‌استفاده هستند را به پایان برسانند.

این سازمان، واکسن  کووید-۱۹ شرکت فایزر را “دلگرم‌کننده “ خواند. فایزر روز دوشنبه اعلام کرد که آزمایش‌های بالینی فاز سوم برای کاندیدای واکسن ویروس کرونا نشان داد که این واکسن  ۹۰ درصد در ایجاد محافظت در برابر بیماری موثر است.

در یک بیانیه مشترک شرکت فایزر و بیو ان تک (BioNTech)، شریک آن در تولید واکسن ویروس کرونا  گفتند که این تزریق توانسته است تقریبا از همه بیماران در آزمایش فاز سوم محافظت کند. شرکت‌های دارویی نتایج را هفت روز پس از تجویز دومین دو دوز واکسن تعیین کردند.

آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت فایزر گفت: “اولین مجموعه نتایج آزمایش فاز سوم واکسن کووید-۱۹ شواهد اولیه توانایی واکسن ما در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ را فراهم می‌کند. “

وی افزود: “ما گام قابل‌توجهی برای دستیابی به موفقیت در سراسر جهان برای کمک به پایان دادن این بحران جهانی بهداشت برداشتیم. “

اندکی پس از اعلام این خبر، مدیر سازمان بهداشت جهانی، تدروس آدانوم گبریسوس در توییتر به این دو شرکت تبریک گفت. وی در توییتر خود نوشت: “ما از اخبار دلگرم‌کننده واکسن استقبال می‌کنیم و به همه دانشمندان و شرکای سراسر جهان که در حال تولید ابزارهای جدید و ایمن و کارآمد برای غلبه بر کووید-۱۹ هستند، تهنیت می‌گوییم. “

وی افزود: “جهان برای پایان دادن به همه‌گیری، نوآوری و همکاری علمی بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند. “

در توئیتی جداگانه، سومیا سوامیناتان، دانشمند برجسته سازمان بهداشت جهانی گفت: “موفقیت  این دو شرکت باید توسعه‌دهندگان واکسن  کووید-۱۹ را ترغیب کند تا به آزمایش‌های بالینی خود ادامه دهند. ” وی گفت: “جهان به چندین واکسن ایمن، موثر و مقرون‌به‌صرفه برای پایان دادن به این‌همه گیری نیاز دارد. “

ایسنا نوشت؛ در همین حال، نرخ عفونت  کووید-۱۹ در هفته‌های اخیر در بالاترین سطح قرار دارد. دو شرکت مذکور انتظار دارند تا سال ۲۰۲۰ تا ۵۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ خود را در سراسر جهان و در سال ۲۰۲۱ تا ۱.۳ میلیارد دوز واکسن تهیه کنند.