ریاضیدان جوان ایرانی، برنده جایزه جهانی علوم و رایانه شد..

0
174

جایزه بنیاد غیرانتفاعی «سیمونز» در سال 2013 میلادی به 13 ریاضیدان، فیزیکدان نظری و محقق علوم رایانه اعطا می شود که در بین آنها نام «مریم میرزاخانی» استاد ایرانی دانشگاه استنفورد نیز دیده می شود.

به گزارش ایسنا، بنیاد غیرانتفاعی سیمونز در سال 1994 میلادی توسط «جیمز و مارلین سیمونز» با هدف حمایت از پروژه های علمی بنا نهاده شد.

جایزه محققان سیمونز (Simons Investigators) با هدف پیشبرد پژوهش و تحقیقات در حوزه ریاضی و علوم پایه هر ساله به تعدادی از ریاضیدانان، فیزیکدانان و محققان علوم رایانه که دستاوردهای چشمگیری طی سال های اخیر به دست آورده اند، اعطا می شود.

این جایزه که با هدف تقدیر از دستاوردهای قبلی و تشویق به ادامه تحقیقات اعطا می شود، شامل پرداخت سالانه مبلغ 100 هزار دلار به مدت پنج سال است.

در فهرست 13 نفره برندگان جایزه محققان سیمونز 2013 نام «مریم میرزاخانی» دانشمند ایرانی و از اساتید ریاضی دانشگاه استنفورد دیده می شود؛ تحقیقات این محقق بر نظریه Teichmüller و پویایی جریان طبیعی هندسی بر روی ماژول فضایی سطوح ریمان متمرکز است.

«میرزاخانی» از نخبگان المپیادی ایران است که سال 74 علاوه بر دریافت مدال طلا المپیاد جهانی دانش آموزی ریاضی با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شد؛ سپس تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

وی در سال 2005 زمانی که کمتر از 30 سال سن داشته و در دانشگاه پرینستون آمریکا مشغول تدریس بود، از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از 10 مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد.

برندگان بخش ریاضی

مریم میرزاخانی از دانشگاه استنفورد

نگو بائو چا از دانشگاه شیکاگو

کانان ساوندارارجان از دانشگاه استنفورد

دانیل تاتارو از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی

برندگان بخش علوم رایانه

راجیو آلور از دانشگاه پنسیلوانیا

پیوتر ایندیک از موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

سالیل واجان از دانشگاه هاروارد

برندگان بخش فیزیک

ویکتور گالیچکی از دانشگاه مریلند

راندال کامین از دانشگاه پنسیلوانیا

جوئل مور از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی

شی پین از دانشگاه هاروارد

دام تانسون از دانشگاه شیکاگو

سانتیل توداری از موسسه فناوری ماساچوست (MIT)