پس از زمین لرزه های اخیر در ایتالیا، پژوهشگرانِ این کشور روی نسل جدیدی از رُباتهای ناجی کار می کنند که از ساختار تنِ چهارپایان الهام گرفته است. این رُبات که «چهارپای هیدرولیک» نام گرفته، از آنجا که می تواند روی سطوح ناهموار راه برود، از موانع عبور کند و در صورت اُفتادن دوباره برخیزد، در نجات دادنِ گرفتارشدگان نقشی کلیدی خواهد داشت.
کلودیو سِمینی، مدیر این پروژه می گوید:«امیدواریم این رُبات در پنج سال آینده بتواند کنار تیم نجات باشد. این رُبات به حسگرهای مختلفی از جمله حسگر لیزری، دوربین، و نیز حسگر سنجش آلودگی و گاز، مجهز خواهد شد تا بتواند اطلاعات مختلفی را برای بهبود عملیات، به تیم نجات برساند.»
حین انجام عملیات خطرناک، می توان از این رُبات برای انتقال وسایل و خوراک به مکانهایی که در دسترس مأموران نیست استفاده کرد. لوکا چارلِلیو، متخصص سوانح می گوید: «این رُبات به شکل خاصی، توانایی چرخش به هر سو را دارد، این توانایی به ویژه هنگام ریزش آوار مفید است چون با داشتن چهار نقطه اتکا، می تواند سرپا بایستد و راه برود.»
اما «چهارپای هیدرولیک» هنوز برای رسیدن به صحنه حوادث راه درازی در پیش دارد. چارلِلیو می افزاید: «البته توانایی حرکتی رُبات به اندازه خودمختاریِ آن مهم است، به ویژه اگر بخواهیم در موارد اضطراری از آن استفاده کنیم.»
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از یورونیوز؛ در نهایت، بخشهای حفاظت شهری، آتشنشانی و نیز تیمهای نجات، این دستگاه را آزمایش خواهند کرد و تغییراتِ پیشنهادیِ آنها در ساختِ آن اعمال خواهد شد. ایالات متحده و ژاپن نیز تاکنون رُباتهای مشابهی را ساخته اند.