به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان، حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن با اشاره به امکانات و ویژگی های ممتاز ایران برای گام برداشتن در مسیر صنعتی و طرح این پرسش که چرا ایران نتوانسته به رغم همه این امکانات و ویژگی ها در عرصه صنعتی به نقطه مطلوب برسد،تصریح کرد که اگر حمایت در کنار رقابت نباشد ، حمایت مخرب است.
گزیدهای از اظهارات روحانی در همایش روز صنعت و معدن را میخوانیم:
- بسیاری از کشورها به خاطر توسعه انسانی، دانشگاههای بزرگ، دانشکده های صنعتی و محققان و تلاشگران صنعتی شده اند اما کشوری که توسعه انسانی، بزرگترین مخازن گازی جهان را دارد و جزو کشورهای بزرگ دارای مخازن نفتی است و همچنین 2 هزار کیلومتر به آبهای آزاد در شمال و جنوب متصل است و نابغه و صاحب نظر، دانشجو و استاد و مراکز تحقیقاتی دارد چه طور هنوز نمی توانیم بگوییم ما صنعتی شده ایم، اشکال کجاست؟
- اگر حمایت در کنار رقابت نباشد، حمایت مخرب است. چرا بسیاری از صنایع ما بعد از 40 سال قدرت رقابت ندارند و تمام نامه ها به رئیس جمهور در این چند ماه این است که اگر دو مرکز بزرگ برای صنعت وجود دارد مبادا مرکز سومی تاسیس شود.
- مذاکرات برد- برد تنها با خارجی ها نیست، دولت با بخش خصوصی، تولیدگران، قانونگذاران باید مذاکرات برد- برد داشته باشد تا ببینیم مشکل از کجاست. ما نیاز به سرمایه طبیعی، سرمایه انسانی، اجتماعی داریم.
- باید به هم و به آینده اعتماد داشته باشیم. باید ثبات و امنیت را در آینده کشور ببینیم. باید مطمئن شویم دولت، دولتی نیست که در یک جلسه بدون مشورت و بدون مطالعه تصمیم گیری کند. باید مطمئن شویم این دولت توانمند است و قادر است ثبات و آرامش بازار را نگه دارد.
- در موضوع تورم می بینید دولت به آنچه قول داده و اعلام داشته، عمل کرده است. اگر گفته است تورم قابل مهار است در سال 92 و آغاز سال 93 شاهد این هستیم که تورم نقطه به نقطه به 14.7 درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه را از 44 درصد به زیر 15 درصد رسانده ایم.
- شرایط برای تولید مناسب تر شده است ما دیدیدم بخاطر برخی مشکلات تحریم ها توانست متاسفانه در برخی از بخش ها حتی در صنعت خودرو اثر بگذارد و امروز قدم هایی که در این زمینه انجام، بررسی شده و برخی از تحریم ها برداشته شده است.
- همچنین برخی تحریم ها برداشته خواهد شد و کاسه تحریم ها شکسته شده و هیچ بند زنی قادر نیست کاسه شکسته را به حالت اول برگرداند. ما به راهمان ادامه می دهیم و به همه دوستان، به همه ارزشمداران و عزیزان با زبان روان و آرام عرض می کنیم ما انقلاب را می شناسیم، ارزش ها را می دانیم و عزت ملی را پاس می داریم. خیلی غصه نخورید ما می دانیم چه کار می کنیم.
- وزارت خارجه ما و تیم مذاکره کننده کاملا تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر 6 قدرت روبرویمان می داند. سبک و سیاق مذاکره را می دانند و تجربه کافی را دارند. می دانیم سخت است اما راه را تا موفقیت نهایی به حول قوه الهی ادامه می دهیم.
- روابطمان را با کشورهای همسایه نزدیک و نزدیک تر می کنیم، اگر یکی دو همسایه داریم که هنوز آنها تمایلی نشان نداده اند ما علامت لازم را برای ایجاد رابطه خوب به آنها داده ایم. ما می خواهیم با همسایگانمان روابط برادرانه با حسن همجواری صمیمانه داشته باشیم و این را به نفع کشور، همسایگان و ملت های منطقه می دانیم.
- والله، بالله، تالله سالهای 84 تا 92 گذشت و دیگر تکرار نخواهد شد.
- دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیم فردی بدون مشورت آن هم مشورتهای چند باره اتخاذ نمی کند. اگر دولت اشتباه کرد آنهایی هم که فریاد بزنند و اشتباه دولت را بگویند هم احترام و تواضع می کنیم و هم دست آنها را می بوسیم.
- بانکها باید برای کمک به تولید کمربندها را ببندند. بنگاه های کوچک که توان سرمایه گذاری ندارند در بازار سرمایه باید به بانک متکی شوند و بانکها نیز قدم به قدم دست از بنگاهداری بردارند و واسطه میان مردم و بنگاه های اقتصادی باشند.
- بازار سرمایه باید فعالتر شود. البته ما نیز زمینه را برای ورود سرمایه گذاری خارجی آماده می کنیم چرا که سرمایه داخلی برای صنعتی شدن کافی نیست و ایرانی ها نیز باید سرمایه خارجی خود را به داخل بیاورند و دولت نیز آنچه که لازم است برای تشویق، کمک و تقویت انجام خواهد داد.
- امروز هیچ اختلاف نظری میان قوا و سیاست های کلی ابلاغی رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی نیست و هدف ما شکستن رکود و ایجاد رونق اقتصادی و صنعتی کردن کشور است.
- در سال 91 ما رشد منفی 6.8 درصد داشتیم و در سال 93 رشد ما مثبت خواهد بود و در مسیر رونق حرکت خواهد کرد.