سازمان جهانی بهداشت از حمله سایبری و تلاش هکرها برای رخنه به سیستم رایانهای و ایمیلهای کارکنان این سازمان خبر داده است. منابع مطلع از ارتباطات این هکرها با جمهوری اسلامی سخن گفتهاند.
در حالیکه سراسر جهان سرگرم مقابله با ویروس کرونا است، کارکنان سازمان جهانی بهداشت مورد حملات سایبری قرار گرفتهاند.
طارق یاسارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت وقوع این حملات سایبری را تأیید کرد و متذکر شد که هکرها از روز ۲ مارس سال جاری میلادی (۱۲ اسفندماه ۱۳۹۸) در تلاش برای رخنه به سیستم ایمیلی این سازمان بودهاند.
او افزود: «تا آنجا که ما پیگیری و بررسی کردهایم، هیچیک از این تلاشها موفقآمیز نبوده است». سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت، این سازمان نمیداند که مسئول این حملات سایبری کیست.
گفته میشود که هکرها از طریق ارسال ایمیلهای فیشینگ حساب ایمیلهای کارکنان سازمان جهانی بهداشت را هدف قرار دادند.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود که شامگاه پنجشنبه ۱۴ فروردین (۲ آوریل) منتشر شد، به نقل از چهار منبع آگاه که نخواستهاند، نامشان فاش شود، از ارتباطات و وابستگی هکرها با ایران خبر داده است.
جمهوری اسلامی دخالت در این حمله سایبری را رد کرده است. یک سخنگوی وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی نقش داشتن جمهوری اسلامی در این ماجرا را “دروغ محض به منظور تشدید فشار بر جمهوری اسلامی” خواند. به گفته او جمهوری اسلامی خود قربانی حملات سایبری است.
به نوشته رویترز هدف دقیق هکرها در این مورد مشخص روشن نیست، اما تلاش برای رخته به سیستم نهادها و سازمانهای رسمی دستیابی به ایمیلهای کارکنان آنها سابقهای دیرینه دارد.
به گزارش این خبرگزاری از زمان شروع گسترش ویروس کرونا شمار حملات سایبری برای رخنه به سیستم سازمان ملل و نهادهای وابسته باین این سازمان دو برابر شده است.
دویچه وله نوشت؛ شامگاه پنجشنبه ۱۴ فروردین (۲ آوریل) شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز یک میلیون نفر و شمار جانباختگان بر اثر بیماری کووید ۱۹ نیز از مرز ۵۱ هزار نفر گذشت.