دیپلمات های غربی: ساختمان نیروگاه بوشهر در جریان زلزله آسیب دیده است

0
275

 خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول دیپلمات‌های غربی گزارش داده که بر خلاف ادعای ایران مبنی بر ‌آسیب نرسیدن به نیروگاه بوشهر بعد از زمین‌لرزه ۲۰ فروردین ماه، به ساختمان رآکتور این نیروگاه آسیب وارد آمده است. منابع روسی بلافاصله این خبر را تکذیب کرده‌اند.

به دنبال زلزله ۶.۳ ریشتری بوشهر که بیش از ۳۰ کشته و هزار زخمی بر جای گذاشت، مسئولان نیروگاه بوشهر اعلام کردند که این نیروگاه آسیبی ندیده و فعالیت آن به صورت عادی ادامه دارد.

به گزارش خبرنامه به نقل از رادیو فردا؛ شرکت اتم‌استروی‌اکسپورت و پیمانکار ساخت نیروگاه اتمی بوشهر نیز اعلام کرد که این نیروگاه کاملا سالم است و زمانی که زلزله رخ داده بود، کاملا غیر فعال بود.

با این همه، همزمان با نگرانی برخی کشورهای غربی از احتمال تشعشعات هسته‌ای در این نیروگاه، شورای همکاری خلیج‌ فارس ۲۵ فروردین‌ ماه از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستند تا هیاتی از آژانس را برای بازرسی نیروگاه بوشهر اعزام کند.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه اعلام کرد که «به نظر من بهتر است که کارشناسانی به ایران فرستاده شوند تا امنیت رآکتور اتمی بوشهر را بررسی کنند».

اکنون دو دیپلمات غربی به آسوشیتدپرس گفته‌اند که اطلاعاتی وجود دارد که نشان‌دهنده این است که ساختمان رآکتور نیروگاه بوشهر در جریان یک یا دو زمین‌لرزه اخیر در ایران آسیب دیده است.

طی سال جاری دو زمین‌لرزه قوی در استان بوشهر رخ داده است.

این دو دیپلمات که به‌خاطر محرمانه بودن موضوع نخواسته‌اند نامی از آنها برده شود، به این خبرگزاری گفته‌اند که ترک‌های بلندی حداقل در یک طرف ساختمان (رآکتور) ایجاد شده است، اما به نظر نمی‌رسد خطر نشت مواد هسته‌ای وجود داشته باشد. با این حال یکی از دیپلمات‌ها گفته است این اطلاعات محدود است و ممکن است به جای دیگری از این نیروگاه نیز آسیب رسیده باشد.

E9ACADE7-2C29-406C-AE4B-F04D4DF01B50_mw1024_n_s

هنوز مقام‌های ایرانی واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند، اما مقام‌های اتم استروی اکسپورت بلافاصله به این خبر واکنش نشان دادند.

یک منبع آگاه در این شرکت به خبرگزاری ریانوستی روسیه گفت که «ادعای مورد نظر هیچ اساسی ندارد و همه چیز در نیروگاه عادی است، به‌طوری که نیروگاه دوباره درحال آماده شدن برای فعالیت است».

به گفته وی، هم اکنون عملیات تست تجهیزات بر روی رآکتور انجام می‌شود.

نیروگاه اتمی بوشهر شهریورماه ۱۳۹۰ رسما راه‌اندازی شد، اما پس از آن چندین‌بار تعطیل شد.. در آخرین مورد، بعد از زلزله بوشهر، روسیه اعلام کرد که نیروگاه مدتی قبل از این حادثه به‌خاطر تعمیرات توربین‌ها خاموش شده بود و اردیبهشت ماه دوباره راه‌اندازی خواهد شد، اما با گذشت نیمی از ماه خرداد، هنوز رآکتور نیروگاه خاموش است.

ایران هنوز به عضویت کنوانسیون «ایمنی هسته‌ای» درنیامده است. اين کنوانسيون بعد از فاجعه چرنوبيل در سال ۱۹۸۶ که منجر به آلوده شدن مناطق عظيمی در اطراف نيروگاه و بی‌خانمانی ۱۶۰ هزار اوکراينی شد، به تصويب رسيد.

 

مقاله قبلیاطلاعیه دوم ستاد انتخاباتی حسن روحانی
مقاله بعدیگزارش تصویری از ترافیک کم سابقه 14 خرداد
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...