دو وزیر آمریکایی بخشی از جزئیات تحریم‌ها را اعلام کردند

0
176

وزیران امور خارجه و خزانه‌داری ایالات متحده در یک نشست خبری مشترک در باره تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی سخن گفتند. دور جدید تحریم‌ها در مجموع شامل بیش از ۷۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی و وابسطه به جمهوری اسلامی می‌شود.

روز دوشنبه، ۱۴ آبان (۵ نوامبر) ساعاتی پس از اجرایی‌ شدن دور دوم تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، و استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری این کشور، به جزئیات این تحریم‌ها پرداختند.

بر اساس اظهارات دو وزیر، دور جدید تحریم‌ها در بخش مالی شامل ۵۰ بانک جمهوری اسلامی و شرکت‌های تابعه، و در بخش کشتیرانی شامل بیش از ۲۰۰ شخص حقیقی و کشتی می‌شود. شرکت هواپیمایی ملی ایران و بیش از ۶۵ فروند هواپیمای آن نیز مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

دور جدید تحریم‌ها در مجموع شامل بیش از ۷۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی و وابسطه به جمهوری اسلامی می‌شود.

وزیر امور خارجه‌ی ایالات متحده در این نشست خبری گفت، ایتالیا، تایوان، ترکیه، چین، ژاپن، کره جنوبی، یونان و هند به طور موقت از تحریم‌های نفتی ایران معاف شده‌اند و می‌توانند تا اطلاع ثانوی از جمهوری اسلامی نفت خریداری کنند.

تلاش برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی

• پمپئو در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده تلاش خود برای به‌صفر رساندن فروش نفت جمهوری اسلامی در بازارهای جهانی را ادامه خواهد داد. به گفته‌ی او جمهوری اسلامی در اثر تحریم‌های جدید دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از درآمد نفتی خود را از دست داده است. رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده همچنین اظهار داشت که جمهوری اسلامی منطقه‌ی خاور نزدیک را بی‌ثبات کرده است.

• استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «تحمیل فشار خردمندانه خزانه‌داری بر جمهوری اسلامی باید برای رژیم جمهوری اسلامی روشن کند که آنها با انزوای مالی و رکود اقتصادی مواجه خواهند شد و اینکه باید رفتار بی‌ثبات کننده خود را تغییر دهند.»

• رویترز به نقل از “یک مقام ایرانی” نوشت که جمهوری اسلامی به فشارهای آمریکا گردن نمی‌نهد و سیاست‌های خود را تغییر نمی‌دهد.

کارشناس آلمانی: احتمال قطع روابط تجاری جمهوری اسلامی و اروپا وجود دارد 

رئیس “اتحادیه اتاق‌های صنایع و بازرگانی” آلمان معتقد است که در آینده نزدیک رشد منفی اقتصادی جمهوری اسلامی چشمگیر خواهد بود و از دست شرکت‌های آلمانی هم کاری برنمی‌آید. اریک شوایتسر احتمال داد که روابط تجاری جمهوری اسلامی و اروپا به‌کلی قطع شود.

“اتحادیه تجارت خارجی” آلمان هم با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تحریم‌های جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی، این اقدام را “توهین تازه‌ای” به اروپا خواند. این اتحادیه خواستار استقلال اروپا از سیاست‌ اقتصاد خارجی ایالات متحده شد.

دولت آلمان بارها تاکید کرده است که نمی‌تواند از شرکت‌های آلمانی در برابر خطرهایی که تجارت با جمهوری اسلامی برای آنها ایجاد خواهد کرد حفاظت کند. بیشترین کاری که دولت می‌تواند انجام دهد، کمک به شرکت‌های کوچک و متوسط است که احتمالا با آمریکا روابط تجاری گسترده‌ای ندارند.

اما روز دوشنبه سخنگوی دولت آلمان اطمینان داد که کشورهای اروپایی می‌توانند امکانات لازم را برای ادامه‌ی همکاری‌های تجاری با جمهوری اسلامی فراهم کنند.

اشفتان زایبرت در جمع خبرنگاران تاکید کرد که همکاری با جمهوری اسلامی بر مبنای قوانین اروپایی هنوز امکان‌پذیر است. او گفت، در این زمینه دولت آلمان با شرکای اروپایی خود وارد گفت‌وگو شده است.

دور سوم تحریم‌ها در راه است؟

جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، در مصاحبه با شبکه‌ی “فاکس نیوز” اعلام کرد که ایالات متحده تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی اعمال خواهد کرد.

بولتون تاکید کرد: «ما به این سطح از تحریم‌ها اکتفا نمی‌کنیم.»

دور دوم تحریم‌ها علاوه بر صنعت نفت، شرکت هواپیمایی ملی ایران، شرکت کشتیرانی و همچنین سازمان انرژی هسته‌ای و زیرمجموعه‌های آن و نیز ۵۰ بانک‌ را در بر می‌گیرد.

بانک ملی و بانک‌های وابسته به آن، بانک سپه، بانک صادرات، بانک کشاورزی، بانک صنعت و معدن، بانک قوامین، بانک تجارت ایران و اروپا، پست بانک، بانک تجارت، بانک آینده، بانک دی و موسسات مالی وابسته به آن از جمله بانک‌های تحریمی هستند.

شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، وابسته به “ستاد اجرایی فرمان امام” که دارای بیش از ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه، از جمله “هلدینگ دریایی و حمل و نقل”، “هلدینگ صنعت و معدن”، “هلدینگ مالی و تجاری”، “هلدینگ برق و انرژی”، “هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی”، “هلدینگ ساختمان” و “هلدینگ سیمان” است نیز در فهرست تحریم‌های جدید آمریکا قرار گرفته است.

در بیانیه‌ای که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده منتشر کرد آمده است که این تحریم‌ها علیه “رژیم جمهوری اسلامی و نه مردم ایران” اعمال شده‌اند و واشنگتن از کمک‌های بشردوستانه و فروش کالاهای کشاورزی، مواد دارویی وغذایی و لوازم پزشکی به ایران جلوگیری نخواهد کرد.

نامه نماینده دائم جمهوری اسلامی به دبیرکل سازمان ملل

غلامعلی خوشرو، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان ملل خواهان واکنش “دسته‌جمعی” اعضای این سازمان در برابر تحریم‌های جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی شد.

در بخشی از نامه‌ی غلامعلی خوشرو آمده است: «این تحریم‌ها غیرقانونی و مغایر با اصول شناخته‌شده مصرح در منشور ملل متحد و مورد پذیرش جامعه بین‌المللی نظیر برابری حاکمیت دولت‌ها، عدم مداخله در امور داخلی دولت‌های عضو و آزادی تردد و تجارت بین‌المللی است.»

او در بخش دیگری از نامه‌اش به رای دیوان بین‌المللی لاهه که اخیرا صادر شد اشاره کرده و گفته است، تحریم‌های آمریکا مغایر این رای است و «مسلما باعث بغرنج تر شدن شرایط حاکم بر دعوای جاری بین طرفین می‌گردد».

خوشرو همچنین تاکید کرده است که ایالات متحده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده و «بی‌شرمانه به دیگر دولت‌ها فشار وارد می‌کند تا آن قطعنامه را نقض کنند».

به گزارش دویچه وله؛ نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در پایان نامه‌ی خود از جامعه‌ی بین‌المللی خواسته است که “به صورت دسته‌جمعی” علیه تحریم‌های جدید واکنش نشان دهند و “از حاکمیت قانون” حمایت کنند.