دولت ژاپن به دلیل شیوع بیشتر ویروس کرونا در سراسر این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
این تصمیم به دولت های منطقه ای امکان می دهد مردم را ترغیب کنند در خانه بمانند، بدون آنکه تدابیر تنبیهی قابل اجرا از نظر قانونی در نظر گرفته شود.
وضعیت اضطراری تا روز ۶ مه جریان خواهد داشت.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن قبلا در هفت منطقه برای یک ماه وضعیت اضطراری اعلام کرده بود.
اما با افزایش شمار موارد ابتلا در ژاپن انتقادها از واکنش آقای آبه بالا گرفته است.
یک نظرسنجی نشان می دهد که ۷۵ درصد مردم فکر می کنند نخست وزیر برای اعلام وضعیت اضطراری در توکیو، پایتخت، دیر اقدام کرده است.
بعد از جهش اخیر موارد ابتلا در توکیو، کارشناسان اخطار دادند که مراکز اورژانسی پایتخت ممکن است زیر فشار متلاشی شود. مقام ها در توکیو هم مردم را ترغیب کرده اند از خانه کار کنند.
بعد از اعلام وضعیت اضطراری در روز ۸ آوریل در برخی مناطق، شماری دیگر از فرمانداران منطقه ای گفتند که با افزایش موارد ابتلا بیمارستان های این مناطق تحت فشارند و خواستار اعمال تدابیر مشابه در نواحی تحت نظر خود شدند.
دو اتحادیه پزشکی اورژانسی ژاپن هم با صدور بیانیه مشترکی اخطار دادند که “احساس می کنند نظام اورژانسی درحال فروپاشی است.”
شهردار اوساکا از مردم خواسته است بارانی هایشان را اعطا کنند تا خدمه درمانی از آن به عنوان لباس محافظ (پی پی ای) استفاده کنند. در بسیاری کشورها خدمه بیمارستان ها مجبور شده اند با تن کردن کیسه های زباله از خود محافظت کنند.
واکنش ژاپن به شیوع چه بود؟
در توکیو اولین مورد ابتلا در ژاپن ابتدا سه ماه پیش ثبت شد اما دولت این کشور هنوز فقط از درصد کوچکی از مردم تست می گیرد.
برخلاف کره جنوبی، که ویروس کرونا را با کمک برنامه ای برای تست گسترده مردم عمدتا مهار کرده، دولت ژاپن گفت که تست گسترده “اتلاف منابع” است.
وزارت بهداشت ژاپن بیمناک است که بیمارستان ها زیر فشار مراجعانی که تست آنها مثبت اما علائم آنها خفیف است، کمر خم کنند.
بی بی سی گزارش می دهد؛ هوکایدو اولین منطقه ژاپن بود که اواخر فوریه وضعیت اضطراری اعلام کرد و روز ۱۹ مارس این وضعیت را لغو کرد. با این حال با ورود موج دوم کووید-۱۹ هوکایدو بار دیگر وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.