دولت آلمان تظاهرات روز قدس در این کشور را ممنوع کند

0
158

رئیس جامعه فرهنگی یهودیان مونیخ و بایرن از دولت آلمان خواست برگزاری تظاهرات “روز قدس” در این کشور را ممنوع کند. به گفته او، چنین مراسمی به ‌طرز غیر قابل‌ تحملی، از آزادی‌‌ دموکراتیک برای تجمع در آلمان سوءاستفاده می‌کند.

شارلوته کنوبلوخ رئیس جامعه فرهنگی یهودیان در مونیخ و بایرن آلمان روز چهارشنبه (۲۹ ژوئن/ ۹ تیرماه) گفت، مراسم “روز قدس” به‌ویژه آنچه هر سال در برلین برگزار می‌شود، به “برنامه‌ای برای تبلیغات ضد اسرائیلی غیرقابل تحمل‌ و نفرت‌پراکنی آشکار علیه یهودیان” تبدیل شده است.

به گفته کنوبلوخ، دادن مجوز دوباره به این “جشنواره ایدئولوژیک و ضد اسرائیلی” در برلین، “غیر مسئولانه و به‌فراموشی سپردن تاریخ” است. او خواستار ممنوعیت تظاهرات “روز قدس” در آلمان شد.

هم‌چنین ژوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان مقام‌های شهر برلین را در ارتباط با دادن مجوز به تظاهرات “روز قدس” در روز شنبه، سرزنش کرد. او گفت: «این شرم‌آور است که در برلین برای یهودی‌ستیزی و نفرت‌پراکنی علیه اسرائیل فضا و فرصت موجود است.»

به گفته رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان شرکت‌کنندگان در مراسم روز قدس در سال‌های گذشته چیزی جز تظاهرات نمی‌خواستند و امسال نیز انتظاری بیش از این از مراسم قدس نمی‌رود.

مقام‌های شهر برلین برای مراسم امسال “روز قدس” محدودیت‌های تازه‌ای در نظر گرفته‌اند. از جمله این که حمل و نمایش پرچم گروه “حزب‌الله لبنان” در مراسم شنبه آینده ممنوع است.

گروه شبه‌نظامی “حزب‌الله لبنان” که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود، در شماری از کشورهای جهان در “فهرست گروه‌های تروریستی” قرار دارد.

“فرانک هنکل” از سناتورهای شهر برلین اعلام کرده که حمل پرچم‌های حزب‌الله لبنان همراه با تصویری که در آن اسلحه وجود دارد، در تظاهرات “روز قدس” ممنوع است.

پلیس برلین نیز گفته که نه تنها پرچم‌های حزب‌الله بلکه حمل و نشان‌دادن دیگر نمادهای این گروه و تبلیغ برای آن نیز ممنوع است. علاوه بر این هر گونه عمل خشونت‌آمیز از سوی شرکت‌کنندگان در تظاهرات ممنوع اعلام شده است.

استقبال از محدودیت تازه

شارلوته کنوبلوخ رئیس جامعه فرهنگی یهودیان مونیخ و بایرن آلمان از تدابیر سختگیرانه فرانک هنکل استقبال کرده است. با این‌ حال کنوبلوخ تردید دارد که شرکت‌کنندگان در تظاهرات این ممنوعیت‌ها را رعایت کنند.

او می‌گوید مقابله با آنتی‌سمی‌تیسم (یهودی‌ستیزی) در آلمان سست و متناقض است. به نظر او “نفرت از یهودیان” در میان مسلمانان ساکن آلمان و یا مسلمانانی که تازه به این کشور مهاجرت کرده‌اند یک مشکل روبه‌رشد است.

“روز قدس” مناسبتی است که رهبران جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطینیان پایه‌ گذاشته‌اند. آخرین جمعه ماه رمضان “روز قدس” نامیده شده و همه ساله گروه‌هایی از مردم در تهران و دیگر شهرها قبل از نماز جمعه در حمایت از فلسطینی‌ها به راهپیمایی می‌پردازند.

در سال‌های اخیر تظاهرات “روز قدس” در برخی از کشورها، از جمله اندونزی، بحرین، لبنان و پاکستان و نیز شهرهایی مانند لندن و برلین نیز در ابعادی کوچک برگزار می‌شود. شعارهای این تظاهرات و مضامین پلاکاردهایی که حمل می‌شود، ضد اسرائیلی است.

به گزارش دویچه وله؛ در تظاهرات “روز قدس” برلین معمولا گروه‌های مخالف نیز دست به تجمع و تظاهرات می‌زنند و در مواقعی میان آنها و “مسلمان ضد اسرائیلی” درگیری رخ می‌دهد. در تظاهرات سال گذشته برلین چنین تنشی پیش آمد و تعدادی نیز برای ساعاتی بازداشت شدند.