دستگاه قضایی جبل الطارق حکم توقیف نفتکش جمهوری اسلامی را دو هفته دیگر تمدید کرد

0
118

دادگاه عالی جبل الطارق بعدازظهر جمعه نسبت به تمدید دو هفته ای توقیف نفتکش جمهوری اسلامی یعنی تا نوزدهم ژوئیه چراغ سبز نشان داد. مقامات جبل الطارق صبح جمعه تاکید کرده بودند که توقیف یک ابرنفتکش متعلق به جمهوری اسلامی به دنبال تصمیم مسئولان این سرزمین فرادریایی بریتانیا اتخاذ شده و کشور دیگری دستور توقیف این نفتکش را صادر نکرده است.

جوزپ بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا روز گذشته گفته بود که توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا از بریتانیا انجام شده است.

در بیانیه دولت محلی جبل الطارق آمده است: «هیچ درخواست سیاسی در هیچ مقطع زمانی از سوی هیچ کدام از دولت ها مطرح نشده بود.»

در این بیانیه آمده است: «تصمیمات دولت جبل الطارق به طور مستقل و براساس نقض قوانین موجود و بدون توجه به ملاحظات سیاسی خارجی اتخاذ شده است.»

مقام‌های دولت محلی جبل‌الطارق پیش از این اعلام کرده بودند تمامی تفنگداران نیروی دریایی بریتانیا از نفتکش توقیف شده جمهوری اسلامی خارج شده‌اند و هم‌اکنون تنها گروهی از مأموران پلیس و گمرک برای ادامه تحقیقات و بازرسی‌ها در آن حضور دارند.

کشتی «گریس ۱» که حامل نفت ایران توسط دولت جمهوری اسلامی است، روز پنج‌شنبه ۱۳ تیر به دست نیروهای ارتش پادشاهی بریتانیا توقیف شد. این ابرنفتکش که گفته می‌شود نفت ایران را به مقصد سوریه حمل می‌کرد در منطقه جبل‌الطارق واقع در جنوبی‌ترین نقطه اسپانیا برای بازرسی متوقف شد. دلیل توقیف این کشتی نقض تحریم‌های اروپا علیه سوریه اعلام شده است.

نخستین اخبار از خدمه

خبرگزاری رویترز از قول سخنگوی دولت محلی جبل‌الطارق گزارش داد که مصاحبه‌ای با خدمه نفتکش توقیف شده انجام شده است.

به گفته این مقام محلی، از خدمه این کشتی به عنوان شاهد پرسش شده است، نه متهم. این سخنگو همچنین گفته است که پرسش از افراد حاضر در نفتکش به منظور روشن شدن ماهیت دقیق محموله و مقصد اصلی آن مطرح شده است. متن این پرسش‌ها و پاسخ‌های خدمه هنوز منتشر نشده است.

به گزارش یورونیوز؛ رویترز همچنین به نقل از همان مقام رسمی دولت محلی جبل‌الطارق که نام او را ذکر نکرده می‌نویسد که شمار خدمه حاضر در کشتی ۲۸ نفر است. بیشتر این افراد هندی هستند و چند پاکستانی و اوکراینی نیز در میان آنان به چشم می‌خورند.