دسترسی جمهوری اسلامی به اسناد طبقه‌بندی‌شده آمریکا توسط رابرت مالی

0
420

رابرت مالی، فرستاده ویژه پیشین دولت بایدن در امور جمهوری اسلامی، حداقل 12 سند طبقه‌بندی‌شده را به دستگاه‌های شخصی خود، (مانند تلفن همراه یا رایانه شخصی)، انتقال داده و احتمالاً این اسناد را با افرادی خارج از دولت آمریکا به اشتراک گذاشته است.

نمایندگان آمریکایی در نامه‌ به بلینکن اعلام کرده‌اند که از نفوذ یک دولت خارجی، احتمالاً جمهوری اسلامی، به دستگاه‌های شخصی مالی مطلع شده‌اند. آنان گفته‌اند که این ممکن است علت انتشار برخی اسناد و راهبردهای دیپلماتیک مالی در رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی در بهار و تابستان 2023 باشد.

مایکل مک‌کول و جیمز ریش در نامه مشترک خود به بلینکن، که ششم مه سال جاری ارسال شد، از وزیر خارجه آمریکا پرسیدند آیا افراد وابسته به دولت جمهوری اسلامی یا «ابتکار کارشناسان جمهوری اسلامی» (IEI)، به اطلاعات محرمانه‌ای که مالی افشا کرده دسترسی داشته‌اند یا خیر.

بر اساس این گزارش، این اسناد شامل یادداشت‌های حساس، غیرمحرمانه و محرمانه از دیدار مقامات آمریکایی با مقام‌های جمهوری اسلامی و همچنین واکنش دولت آمریکا به اعتراضات گسترده در جهان، پس از مرگ مهسا امینی، بوده است.

در آوریل سال گذشته، دفتر امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا، مجوز امنیتی رابرت مالی را به حالت تعلیق درآورد و او را به مرخصی بدون حقوق فرستاد. همچنین، اداره تحقیقات فدرال آمریکا، موسوم به «اف‌بی‌آی»، تحقیقاتی درباره سوءاستفاده احتمالی رابرت مالی از اسناد محرمانه را آغاز کرده است.

جیمز ریش و مایکل مک‌کول، اعضای ارشد جمهوری‌خواه در کمیته‌ روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان، در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پرسیده‌اند که آیا مالی این اسناد را به افرادی بدون مجوز امنیتی مناسب ارسال کرده و آیا این افراد وابسته به دولت جمهوری اسلامی یا طرح «ابتکار کارشناسان جمهوری اسلامی» (IEI) بوده‌اند یا خیر.

گفته می‌شود «ابتکار کارشناسان جمهوری اسلامی» طرحی‌ بود که وزارت خارجه جمهوری اسلامی در سال 2014 آغاز کرد. بر اساس گزارش‌هایی که از ایمیل‌های فاش شده به دست آمد، این ابتکار به منظور «ترویج استدلال‌های جمهوری اسلامی در غرب» استفاده شده است. اعضای این طرح جمهوری اسلامی به عنوان دانشگاهیان و پژوهشگران در اندیشکده‌های غربی فعالیت می‌کردند و به کشورهای اروپایی و ایالات متحده مشاوره می‌دادند.

العربیه به نقل از سمافور می نویسد؛ این تحقیقات سال گذشته هم اینچنین نشان می دهدکه چه کسانی قبل و بعد از انتصاب مالی، به عنوان نماینده ویژه در سال 2021، با او در مسائل مربوط به جمهوری اسلامی همکاری کرده‌اند. وزارت خارجه یا دفتر تحقیقات فدرال تاکنون هیچ جزئیات مهمی درباره این تحقیقات با کنگره یا رسانه‌ها به اشتراک نگذاشته‌اند.

مقاله قبلیتوزیع پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی در میان شورای حکام
مقاله بعدیدغدغه فلسطین مهمتر است یا مردم ایران!؟ بقلم حمید جباری
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...