دریاسالار آمریکایی: چهار محموله سلاح از ایران به یمن را توقیف کردیم

0
174

یک ژنرال آمریکایی می‌گوید ناوهای ایالات متحده و متحدانش طی یک سال‌ونیم گذشته جلوی چهار محموله سلاح ارسالی از سوی ایران به یمن را گرفته‌اند. به نظر مقامات نیروی دریایی آمریکا، ایران در حمله موشکی به ناوشکن میسون دست داشت.

روز پنجشنبه (۲۷ اکتبر/۶ آبان)، آدمیرال کوین دونگن، از مرکز فرماندهی نیروی دریایی آمریکا گفت: «هم کشتی‌های ایالات متحده و هم کشتی‌های ائتلاف چهار محموله سلاح از ایران به مقصد یمن را توقیف کرده‌اند.»

دریادار دونگن عنوان کرد که این چهار محموله در یک فاصله زمانی یک سال و نیمه، از بهار ۹۴ تا پاییز ۹۵ کشف و ضبط شده‌اند. او در پایگاهی نظامی در جنوب غربی آسیا به خبرنگاران گفت: «ما می‌دانیم که این محموله‌ها از ایران می‌آمدند و مقصدشان کجا بود.»

طبق اعلام دریادار دونگن، محموله‌های ضبط شده شامل هزاران قبضه تفنگ خودکارAK-47، موشک‌های ضد تانک، تفنگ‌های دوربین‌دار تک‌تیرانداز و تجهیزات و قطعات سلاح‌های پیشرفته بوده‌اند.

آن گونه که دریاسالار دونگن گفته، مقامات نیروی دریایی آمریکا قایق‌های حامل این سلاح‌ها را از طریق آنالیز سیستم رهیاب آنها یافته و پس از ضبط محموله‌ها، از خدمه نیز پرس و جو کرده‌اند: «یکی از این محموله‌ها از سوی سازمان ملل به عنوان محموله سلاح‌های غیرقانونی ارزیابی شد.»

یک هفته پیش از توضیحات دریاسالار دونگن، ژنرال جوزف وتل، فرمانده ستاد ارتش آمریکا گفته بود که ایران احتمالا در حمله موشکی حوثی‌ها به ناوهای آمریکایی در دریای سرخ نقش داشته است.

دریاسالار دونگن می‌گوید: «ما معتقدیم که ایران به طریقی با این حمله مرتبط بوده است.»

حمله موشکی مورد نظر، اواسط  سپتامبر به ناو‌شکن “یو اس‌اس میسون” و دو ناو دیگر در دریای سرخ صورت گرفت اما خسارتی به جا نگذاشت. ارتش ایالات متحده در واکنش به این حمله سه مرکز راداری حوثی‌ها در مناطق تحت کنترل آنها را هدف قرار داد.

این ژنرال سه ستاره آمریکایی ادامه داد که به خاطر حجم بالای حمل و نقل دریایی در مسیر تنگه هرمز و خلیج فارس، امکان دارد که محموله‌های زیادی به یمن رسیده باشند.

ارسال غیرمستقیم و مخفیانه سلاح به یمن پس از آن صورت گرفته که ایران در آوریل ۲۰۱۵ کوشید کاروانی متشکل از هفت کشتی با اسکورت دو ناوچه سپاه پاسداران به یمن بفرستد. مقامات ایران آن زمان گفتند که این کاروان حاوی کمک‌های انساندوستانه و اقلام ضروری است اما دونگن می‌گوید آن محموله‌ها حاوی موشک‌های کروز، مواد منفجره و سایر سلاح‌ها بودند.

جنگ داخلی یمن که از سال ۲۰۱۴ شروع شده، دستکم ۷۰۰۰ نفر کشته و ۳۵ هزار  زخمی برجای گذاشته است. سازمان ملل می‌گوید حداقل سه میلیون نفر از مردم این کشور فقیر در پی عملیات نظامی به رهبری عربستان  آواره شده‌اند.

به گزارش دویچه وله؛ دو هفته پیش در جریان یکی از حملات هوایی عربستان به یک مجلس عزاداری در صنعا، ۱۴۰ نفر کشته شدند. پس از آن حمله، آمریکا اعلام کرد که باید در حمایتش از ائتلاف عربستان تجدید نظر کند.