دانشمندان دوران اشکانیان در بابل از تکنیک‌ مدرن ستاره شناسی استفاده می کردند

0
180

تاکنون گمان می شد تکنیک های هندسی پیشرفته دستاورد اندیشمندان اروپایی قرون وسطی است اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد ستاره‌شناسان بابل باستان از زمان خود بسیار جلوتر بودند و از این تکنیک استفاده می کردند.

به گزارش رویترز، پژوهشگران چهار لوح سفالی مانده از ۳۵۰ تا ۵۰ پیش از میلاد، یعنی زمان روی کار بودن سلسله اشکانیان در ایران باستان، با نوشته هایی به خط میخی را تجزیه و تحلیل کردند که شرح می دهد چگونه مسیر حرکت سیاره ژوپیتر در آسمان دنبال شود.

یک استاد تاریخ علوم باستان در دانشگاه هامبولت در برلن گفت “کسی انتظار چنین کشفی را نداشت. متدهای حک شده بر لوح ها، چنان پیشرفته بود که تحولات بعدی در ریاضیات را تحت الشعاع قرار می داد.

بابل شهری مهم در بین النهرین باستان، در عراق در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب بغداد ، قرار داشت. در مقطعی که رویترز به آن اشاره کرده بعد از سقوط سلسله های هخامنشی و سلوکیان، سلسله اشکانیان بر ایران حکمرانی می کرده است.

استاد تاریخ علوم باستان در دانشگاه هامبولت همچنین گفت ستاره‌شناسان لوح هایی با مواضع حساب شده سیاره ها تهیه می کردند. آنها مواضع مورد نیاز ساختن جدول های نجومی را که مشتریانشان سفارش می دادند ، تعیین می کردند.همچنین اعتقاد داشتند هر اتفاقی روی زمین به حرکت سیاره ها ارتباط دارد. بنابراین، با پیش بینی مسیر حرکت، امیدوار بودند قادر شوند اتفاقات را پیش بینی کنند.

به گزارش صدای آمریکا؛ این مورخ گفت چهار لوح، که حدود ۱۸۸۰ کشف شد، در موزه بریتانیا در لندن نگهداری می شد.