دادستان آرژانتینی ایران را به ایجاد شبکه خرابکاری در آمریکای لاتین متهم کرد

0
165

آلبرتو نیسمان روز چهارشنبه (۲۹ مه / ۸ خرداد) مدعی وجود “سرنخ‌های روشنی” شد که نشان می‌دهند، مأموران امنیتی جمهوری اسلامی از جمله در برزیل، پاراگوئه، کلمبیا، شیلی و اروگوئه حضور فعال دارند. وی به خبرگزاری آلمان گفت که نتایج تحقیقات خود را در اختیار دستگاه قضایی کشورهای یادشده خواهد گذاشت.

به گزارش صدای آلمان، نیسمان، دادستان ارشد آرژانتینی و مسئول رسیدگی به پرونده انفجار مرکز همیاری یهودیان بوئنوس آیرس (آمیا) است. او “شبکه” یادشده را از جمله مسئول بمب‌گذاری در “آمیا” و همچنین حمله تروریستی ناکام به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در سال ۲۰۰۷ برشمرده است.

در دادنامه‌ای که این دادستان روز گذشته آن را در دادگاه فدرال آرژانتین ثبت کرد، به جزئیات این اتهامات پرداخته شده است.

آقای نیسمان به خبرنگاران گفت بمب‌گذاری در آمیا یک عملیات «محدود» نبود و باید آن را به عنوان بخشی از یک «رشته دنباله‌دار» دید.

دادستان آرژانتینی در گفت‌وگو با خبرنگاران، ایران را رسما متهم کرد که در کشورهای آمریکای لاتین مراکز اطلاعاتی و جاسوسی راه انداخته است تا «حملات تروریستی شبیه آنچه در آمیا اتفاق افتاد را پشتیبانی و عملیاتی کند».

آلبرتو نیسمان گفته است دادنامه را به برخی کشورهای آمریکا لاتین نیز فرستاده است «ولی خود آنها باید تصمیم بگیرند در این مورد دست به چه اقدامی بزنند.»

به گزارش رادیو فردا؛ خبرگزاری رویترز می‌نویسد در دادنامه ۵۰۰ صفحه‌ای آلبرتو نیسمان به ایجاد این «شبکه‌های تروریستی و جاسوسی» در آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، شیلی، کلمبیا، ترینیداد و توباگو، گویان و چند کشور دیگر اشاره شده است.

نیسمان در گفت‌وگوی خود با خبرنگاران به دو متهم گویانی اشاره کرده است که در سال ۲۰۱۰ محاکمه شدند و اتهام آنها طراحی حمله به فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی در نیویورک بود. او این بازداشت‌ها را بخشی از «رشته دنباله‌دار» عملیات ایران در آمریکای لاتین عنوان کرده است.

دادستان آرژانتینی گفته است، «عبدالقادر» (یکی از گویانی‌های بازداشت شده) که به دلیل طراحی این عملیات در آمریکا به حبس ابد محکوم شده «پیرو» محسن ربانی بوده است.

آرژانتین محسن ربانی، رایزن فرهنگی پیشین سفارت ایران در بوئنوس آیرس را متهم کرده است که طراح اصلی بمب‌گذاری در «آمیا»ست.

نیسمان می‌گوید «عبدالقادر» طرح حمله به فرودگاه جان اف کندی نیویورک را از محسن ربانی دریافت کرده و این نقشه بسیار شبیه همان چیزی‌ست که در «آمیا» اجرا شده است.

عبدالقادر از مقام‌های دولتی کشور گویان بود.

در زمان محاکمه به جاسوسی برای ایران متهم شد که خود این اتهام را رد کرد.

دو سال پیش، دادستان نیویورک او و شهروند گویانی دیگر را متهم کرد که به دنبال جلب حمایت گروهی تروریستی در کشور ترینیداد بوده تا دست به حمله‌ای بزنند که «بیش از حملات ۱۱ سپتامبر ویرانی به بار بیاورند».

ترینیداد و توباگو نیز جزو کشورهایی‌اند که دادستان آرژانتینی، ایران را متهم به فعالیت‌های مخفیانه در آنها کرده است.

آقای نیسمان از اینترپل خواسته است تا بازداشت متهمان ایرانی را عملی کند.

آرژانتین علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، احمد وحيدی، وزير دفاع در دولت محمود احمدی نژاد، علی فلاحيان، نماينده مجلس و وزير پیشین اطلاعات، محسن رضايی و علی اکبر ولایتی که هر دو از نامزدهای انتخابات پیش روی ریاست جمهوری‌اند و چهار تن ديگر از مقام‌های وقت جمهوری اسلامی را به صدور دستور حمله به آمیا متهم کرده است.

اينترپل نيز برای پنج نفر از متهمان پرونده حکم جلب صادر کرده است، اما هیچ یک از این افراد به دادگاه نرفته‌اند.

ایران و آرژانتین در بهمن‌ماه سال گذشته به توافقی برای تشکیل کمیسیون حقیقت‌یاب در رابطه با انفجار مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس آیرس (آمیا) دست یافتند.

در پایان اردیبهشت ماه نیز علی پاکدامن، کاردار سفارت ایران در بوئنوس آیرس، اعلام کرد این تفاهم‌نامه به تصویب دولت ایران رسیده است.

امضای اين تفاهم‌نامه در بهمن ماه با واکنش تند اسرائيل روبه‌رو شد، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نیز گفته بود که واشينگتن شک دارد که بتوان از طريق توافق‌های صورت گرفته بين ايران و آرژانتين به راه‌حلی عادلانه دست يافت.

در انفجار آمیا ۸۵ نفر کشته و نزدیک به ۳۰۰ نفر زخمی شدند.

مقام‌های ایرانی هنوز در مورد اتهامات تازه دادستان آرژانتینی واکنشی نشان نداده‌اند.

مقاله قبلیکارشناسان حقوق بشر سازمان ملل رد صلاحیت ها در انتخابات ایران را محکوم کردند
مقاله بعدیآمریکا تحریم فروش تلفن همراه و کامپیوتر به ایران را لغو می‌کند
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...