مقام های نظامی آمریکا بامداد جمعه از حمله موشکی گسترده به برخی اهداف و پایگاههای سوریه خبردادند.
به گزارش رسانه های بین المللی ، ارتش ایالات متحده آمریکا اعلام کرد در پاسخ به حمله شیمیایی در “خان شیخون” با ۵۹ موشک “تام هاوک”به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه حمله کرده است. منابع خبری مختلف اما تعداد موشکهای شلیکشده به پایگاه هوایی الشعیرات در استان حمص را بین ۵۰ تا ۷۰ عدد ذکر کردهاند. دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا دستور این حمله را صادر کرده است.
رئیس جمهور امریکا ساعتی قبل در همین رابطه در فلوریدا به خبرنگاران گفت:”امشب، دستور حملۀ هوایی هدفمند را به پایگاه هوایی در سوریه، جایی که حملۀ شیمیایی آغاز شد، صادر کردم.”
وی بیان داشت: “حمله امریکا به سوریه در راستای مصلحت امنیت آمریکا است.”
در همین حال شبکه تلویزیونی بی بی سی نیز در خبری فوری اعلام کرد حملات غافلگیرانه موشکی از سوی امریکا در نزدیکی “حمص” صورت گرفته است. گفته می شود که این پایگاه هوایی همان پایگاه هوایی است که حمله شیمیایی از آنجا صورت گرفته است.
منابع غربی گزارش کردند که حمله از روی دو ناو جنگی “یواساس راس” و “یواساس پورتر” انجام شده که ساعتی پیش، خبر آمادهباش آنها در شرق مدیترانه منتشر شده بود.
آمریکاییها اشاره داشتند که جنگندههای ارتش سوریه با به پرواز در آمدن از پایگاه هوایی الشعیرات به”خان شیخون” حمله کردهاند و این حمله موشکی در تلافی حمله شیمیایی به خان شیخون انجام شده است اما دمشق این ادعا را رد کرده و گفته است هرگز از سلاحهای شیمیایی استفاده نکرده و نخواهد کرد.
شبکۀ تلویزیونی سوریه به نقل از یکی از منابع نظامی این کشور اعلام کرد حملۀ موشکی امریکا به پایگاه هوایی سوریه خساراتی درپی داشته است.
همچنین به گزارش سی ان ان در زمان این حمله موشکی نیروهای روسی در پایگاه نظامی الشعیرات حضور داشتند. با این حال منابع نظامی امریکا ذکر نموده است که پیش از آغاز این حمله مسکو از اجرای آن با خبر شده است.
سی ان ان بعد از ظهر روز گذشته به نقل یک منبع آگاه گزارش داده بود ترامپ در حال بررسی گزینه دخالت نظامی امریکا در سوریه است.
در همین حال رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا روز پنجشنبه اعلام کرد واشنگتن در حال بررسی گزینه های دیپلماتیک به منظور وادار کردن اسد به کناره گیری از قدرت است.
حمله موشکی آمریکا به سوریه در حالی اتفاق افتاد که جلسه روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حادثه شیمیایی خان شیخون ساعتی پیش بدون رای گیری درباره پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی پایان یافته بود.