وزارت نفت ایران هر گونه حمله سایبری جدید به سایتهای این وزارتخانه را تکذیب کرد. بیشتر سایتهای داخلی گزارش داده بودند که وزارت نفت مورد حمله هکرهای ناشناس قرار گرفته و فعالیتهای مجازی این وزارتخانه قطع شده است.
به گزارش دویچه وله؛ احمد تولایی، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران روز شنبه (اول تیر/ ۲۲ ژوئن) هر گونه حمله سایبری به سایتهای وزارت نفت را تکذیب کرد.
وی در گفتوگو با وبسایت شانا، وابسته به وزارت نفت ایران گفت: «هيچ حملهای به سيستم های اينترنتی و ارتباطی وزارت نفت انجام نشده و خبرهای منتشر شده دراين زمينه كذب محض است.»
تولایی علت قطعی موقت سایت شرکت ملی نفت ایران (NIOC) و پورتال رسمی وزارت نفت (MOP) را وجود “مشکل در خط ارتباطی فیبر نوری مخابرات” خواند و گفت: «مشکل هماكنون در حال رفع است و در صورت نياز تا رفع كامل مشكل مخابراتی، اين دو سايت به اينترنت دوم و بك آپ وزارت نفت وصل میشوند.”
او امنیت اطلاعات داخلی سایتهای وزارت نفت را “بسیار بالا” خواند و ادامه داد: «در صورت بروز حملههای اينترنتی مشكلی برای اين اطلاعات ايجاد نخواهد شد.»
این مقام وزارت نفت ایران از انتشار خبر حمله جدید سایبری به سایتهای این وزارتخانه بدون هیچ منبع موثقی انتقاد و تصریح کرد: «انتشار اين اخبار سبب آشفتگی فضای روانی جامعه میشود كه به نفع مصالح كشور نيست.»
خبر حمله سایبری به وزارت نفت
خبرگزاری مهر روز شنبه (اول تیر) در گزارشی از ناکامماندن هکرها در حمله جدید سایبری به سایتهای وزارت نفت ایران خبر داده بود.
خبرنگار مهر نوشت: «ساعت ۱۲ روز گذشته، جمعه ۳۱ خرداد ماه یک گروه ناشناس یک سری حملات سایبری را به سایتهای اصلی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران طرحریزی کردند که این حملات سایبری منجر به قطع شدن فعالیتهای مجازی سایت اصلی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و چندین سایت زیرمجموعه این شرکتها شده است.»
مهر افزود: این حمله سایبری از طریق تعدادی از سرورهای اصلی شرکت ملی نفت ایران و توسط یک بدافزار انجام شده که با حضور و فعالیت کارشناسان فناوری اطلاعات وزارت نفت هم اکنون این هجوم رایانه ای به طور کامل مهار و کنترل شده است.
مهر همچنین نوشت، این حمله سایبری از طریق تعدادی از سرورهای اصلی شرکت ملی نفت ایران و توسط یک بدافزار انجام شده است.
به گزارش رادیو فردا؛ وزارت نفت ایران و نهادهای مرتبط با آن بهدفعات هدف حملات هکرهای ناشناس قرار گرفتهاند.
یکی از گستردهترین این حملات در فاصله زمانی اسفند ۱۳۹۰ تا اردیبهشت ۱۳۹۱ با استفاده از ویروسی به نام وایپر رخ داد که چنانچه خبرگزاریهای داخل ایران گزارش دادند، منجر به از کار افتادن سرورهای اینترنت وزارت نفت و پاک شدن برخی اطلاعات از رایانههای این وزارتخانه شده است.
مهر ماه سال گذشته نیز شرکت نفت فلات قاره ایران هدف حملات سایبری قرار گرفت که مقامات این شرکت اسرائیل و چین را مسئول آن دانستهاند.
به گفته مقامات ایران، بخشهای مربوط به انرژی در کشور هدف بیشترین حملههای سایبری در چند سال اخیر قرار داشتهاند که با هدف «ضربه زدن به زیرساختها» انجام میشود.