حمله بازدیدکنندگان به گوزن باردار در باغ‌وحش خرم‌آباد؛ به همراه تصاویر

2
687

گوزن زرد ایرانی باردار در باغ‌وحش کاسیت خرم‌آباد که توسط بازدیدکنندگان مورد پرتاب سنگ قرار گرفته بود، درحین فرار به‌شدت به فنس برخورد کرده و دچار شکستگی گردن شده و تلف می‌شود.

به‌ دنبال مرگ یک گوزن زرد باردار در باغ‌وحش کاسیت خرم‌آباد، ابراهیم توکلی مدیرکل دامپزشکی استان لرستان ضمن ابراز تاسف از مرگ این گوزن زرد گفت: گوزن زرد ایرانی باردار باغ‌وحش که توسط بازدیدکنندگان مورد پرتاب سنگ قرار گرفته بود، درحین فرار به شدت به فنس برخورد کرد و دچار شکستگی گردن شد که متاسفانه با تنفس مصنوعی هم نتوانستیم این‌گونه باارزش و در خطر انقراض و جنین نارسش را نجات دهیم.

252331_133

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان در پاسخ به این سوال که چرا مسئولان سازمان محیط‌زیست، دامپزشکی استان را در این زمینه مقصر می‌دانند، گفت: شهرداری پس از گذشت یک‌سال از ساخت باغ‌وحش کاسیت از اداره کردن این مرکز صرف‌نظر کرد و اداره این باغ‌وحش را به دانشکده دامپزشکی سپرد که به‌ دلیل بالابودن هزینه‌ها و مسئولیت سنگین نگهداری از حیوانات، نظارت بر این باغ‌وحش در‌سال ٩١ به اداره کل دامپزشکی استان واگذار شد.

توکلی با تأیید وضع نامناسب جایگاه‌ها و شرایط غیراستاندارد باغ‌وحش کاسیت گفت: زمانی که این باغ‌وحش توسط شهرداری ساخته شد، هیچ‌گونه نظارتی ازسوی سازمان حفاظت محیط‌زیست بر نحوه ساخت باغ‌وحش وجود نداشت و امروز که به ناچار مسئولیت نظارت بر این باغ‌وحش به عهده اداره دامپزشکی قرار گرفته است، ما را مقصر می‌دانند و هر از گاهی با ارسال نامه، خواستار افزایش مساحت جایگاه‌ها می‌شوند، آنچه نه میسر است و نه در حیطه اختیارات دامپزشکی.

او با اشاره به این‌که اداره کل دامپزشکی استان لرستان، به‌ دلیل شرایط نامناسب باغ‌وحش کاسیت، طی مکاتبات متعدد با استانداری خواهان واگذاری این باغ‌وحش به سازمان حفاظت محیط‌زیست شده است، گفت: اداره کل دامپزشکی، هزینه خوراک حیوانات باغ‌وحش کاسیت را که سالانه حدود ٢٠٠‌میلیون تومان است، به ‌عهده گرفته، همچنین ٣ نگهبان تمام‌وقت و دو سرپرست که نیروهای دامپزشکی محسوب می‌شوند را برای رسیدگی به این باغ‌وحش اعزام کرده است، درحالی ‌که نگهداری از گونه‌های حیات‌وحش درمحدوده وظایف دامپزشکی نیست! وظیفه دامپزشکی، تشخیص و درمان بیماری است.

252339_455

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان درخصوص جایگاهی به مساحت ٨٠متر که ٩ شیر آفریقایی در آن نگهداری می‌شوند، گفت: جایگاهی که در آن ٩ شیر را نگهداری می‌کنیم، حتی برای نگهداری از یک شیر هم مناسب نیست چراکه برای نگهداری از هر شیر طبق دستورالعمل سازمان حفاظت محیط‌زیست ١٥٠مترمربع فضا مورد نیاز است و باغ‌وحش کاسیت نیمی از آن را به ٩ شیر اختصاص داده است. به همین دلیل درخواست انتقال شیرها را به باغ‌وحش‌های دیگر به سازمان محیط‌زیست ارسال کرده‌ایم که هنوز پاسخی به دستمان نرسیده است.

او گفت: بارها از سازمان حفاظت محیط‌زیست درخواست کردیم پس از بازرسی کارشناسان آن سازمان گونه‌های مورد نظرشان را از باغ‌وحش کاسیت خارج و به مراکز دیگر منتقل کنند یا با مکاتبه با استانداری، مقدمات تعطیلی این باغ‌وحش را فراهم آورند.

منبع: شهروند

2 نظرات

  1. علت مرگ این گوزن کاملا مشکوک و غیر واقعی بنظر میرسد، ساخت سنارویو علت مرگ گوزن عوام پسندانه هست ولی عقلانی بنظر نمی رسد، بیشتر شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است، دوستی میگفت می خواهند در زمین باغ وحش فعلی اپارتمان بسازند.

  2. درود بر عوامل باغ وحش و محیط بانان وعرض خسته نباشید به خاطر زحمات بی وقفشون که یک گونه در حال انقراض و تا این اندازه حساس رو به این راحتی به کشتن دادن.خسته نباشید عزیزان

نظرات بسته است