حمله اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی در سوریه

0
372

تنش میان اسرائیل و ایران شدت یافته است. به گفته‌ی اسرائیل نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از داخل خاک سوریه به بلندی‌های جولان حمله کرده‌اند و اسرائیل نیز برای پاسخگویی دست به حملات متقابل به سوریه زده است.

ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی نیمه‌شب چهارشنبه ۹ مه به پنجشنبه شماری از مواضع اسرائیل در بلندی‌های جولان را هدف حمله قرار داده‌اند.

طبق اظهارات یک سخنگوی ارتش اسرائیل حدود بیست “شیء پرتابی” در جریان این حمله به سوی پایگاه‌های نظامی اسرائیل در امتداد مرز این کشور با سوریه شلیک شده‌اند. شماری از آنها از طریق سامانه دفاع موشکی “آیرون دم” (Iron Dome) منهدم شده‌اند.

سخنگوی ارتش اسرائيل افزود که ارتش این کشور این اقدام را “حمله‌ای شدید از سوی جمهوری اسلامی” تلقی می‌کند و سرگرم آماده‌سازی خود برای سناریوهای گوناگون است. به گفته‌ی این سخنگو “قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران، دستور انجام این حملات را داده، اما این حملات نتوانسته‌اند به هدف خود برسند”.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که خسارات جانی در جریان این حملات به بار نیامده و ابعاد خسارات مالی در دست بررسی است. خبرگزاری آلمان به نقل از این سخنگو نوشت که موشک‌های شلیک‌‌شده به سوی اسرائیل از نوع “فجر ۵” بوده است.

این سخنگو بدون ذکر جزئیات اعلام کرد که ارتش اسرائیل به این حملات پاسخ داده است. او در جواب اینکه اسرائیل از کجا می‌داند که نیروهای قدس سپاه پاسداران عامل این حملات هستند، تنها به پاسخی کوتاه بسنده کرد و گفت: «ما از این قضیه مطلع هستیم.»

به گزارش خبرگزاری آلمان، این سخنگو از حملات شدید اسرائیل سخن گفت و با اشاره به نیروهای سپاه قدس تصریح کرد: «آنان امشب بهایی سنگینی برای حمله خود پرداخت کردند و اگر باز هم به اسرائیل حمله کنند، بهای آن را نیز خواهند پرداخت.»

سخنگوی ارتش اسرائیل در همین رابطه از یکی از “بزرگ‌ترین حملات اسرائیل علیه مواضع ایران” سخن گفت و افزود که خساراتی سنگین به نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در سوریه وارد شده است.

طبق اظهارات این سخنگو تأسیسات سازمان مخفی، لجستیکی، انبارها و مواضع نظامی هدف قرار گرفته و خسارت دیده‌اند. او افزود، خودروی موشک‌اندازی که از طریق آن موشک‌ها به بلندی‌های جولان پرتاب شده بودند نیز هدف قرار گرفته و نابود شده است. این خودرو در ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری دمشق مستقر بوده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل تصریح کرد که این کشور تمایلی به تشدید تنش ندارد، اما تلاش‌های دوباره برای حمله به اسرائیل واکنش‌های سنگینی به دنبال خواهد داشت. به گفته‌ی او اسرائیل پیش از حمله به سوریه روسیه را از انجام این عملیات باخبر ساخته است.

اسرائیل با توجه به هشدارها و احتمال حملات ایران از خاک سوریه تدابیر خود را تشدید کرده و روز سه‌شنبه ۸ مه  دست به بسیج سربازان ذخیره زده بود، از جمله سربازان نیروی هوایی و سازمان اطلاعات مخفی.

ارتش اسرائیل همچنین دستور داده که در مناطق مسکونی واقع در امتداد بلندی‌های جولان، درهای پناهگاه‌های زیرزمینی باز شود، چون “تحرکات مشکوک نیروهای جمهوری اسلامی در خاک سوریه” شناسایی شده است.

سازمان‌های جاسوسی اسرائیل چندین روز است که در مورد حملات احتمالی جمهوری اسلامی به اسرائیل برای تلافی حمله‌ای به پایگاهی در سوریه و کشته شدن هفت نفر از نیروهای جمهوری اسلامی در جریان آن هشدار داده‌اند. جمهوری اسلامی و سوریه اسرائیل را عامل این حمله می‌دانند.

پاسخ‌گویی اسرائیل

تقریبا همزمان با حملاتی که اسرائیل شامگاه چهارشنبه (۹ مه) از آن‌ها خبر داده بود، رسانه‌های دولتی سوریه نیز اعلام کردند که اسرائیل مواضعی در سوریه را هدف قرار داده است. گفته می‌شود که در جریان این حملات موشک‌های متعددی از سوی اسرائیل به مواضعی در استان قنیطره، واقع در جنوب غرب سوریه شلیک شده است.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) نیز گزارش داد که این موشک‌ها از بلندی‌های جولان پرتاب شده و سوریه موفق به دفع شماری از آن‌ها شده است.

طبق گزارش این خبرگزاری “هدف اسرائیل از این حملات نابود کردن سیستم‌های رادار و سامانه دفاع موشکی سوریه است”. خبرگزاری سانا در گزارش خود از تخریب شدن یک سیستم رادار و خسارات به‌بار آمده در پایگاه‌های نظامی سوریه خبر داد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مقر آن در لندن است نیز از حملات موشکی اسرائیل به خاک سوریه خبر داده، اما جزئیاتی درباره تلفات این حملات منتشر نکرده است.

“اشپیگل آنلاین” به نقل از یک گزارشگر خبرگزاری فرانسه نوشته است که در نخستین ساعات بامداد پنجشنبه (۱۰ مه / ۲۰ اردیبهشت) انفجارهای مهیبی در دمشق شنیده شده و هواپیماهای متعددی بر فراز شهر در پرواز بوده‌اند.

به گزارش دویچه وله؛ تبادل آتش شدید میان سوریه و اسرائیل یک روز پس از خروج آمریکا از برجام و دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به وقوع پیوسته است.  پوتین با توجه به تنش روزافزون میان ایران و اسرائیل خواهان یافتن راه حلی برای رفع این تنش شده بود.