وقتی محمد جواد ظریف پس از اقامت طولانی در آمریکا، و نمایندگی نمودن جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد را، به دستور حکومت اسلامی ترک گفت و به ایران بازگشت؛ تعجب برخی از مردم در داخل و خارج از ایران برانگیخته شد. چون کسی جز سیاستمداران جهان اطلاع نداشتند؛ که جمهوری آخوندی چنان در تنگنای سیاسی خویش فرو رفته است؛ و به شدت نیازمند آن است، که چهره های شناخته شده تری از خودشان را، در میان سیاست گذاران بین المللی جهت خروج از شرایط بدی که دارند به نمایش بگذارند؛ و از این ویژگی اشخاص شناخته تر خودشان، جهت ریختن آب موفقیت به آسیاب از کار افتاده حکومت و دولت شان برسانند!
با توجه به مورد گذراندن دوران تحصیلی روحانی و ظریف در اروپا و آمریکا، و آشنائی ایشان به نوع نگرشهای مردمان آمریکا و اروپا، این دو چهره را که پیش از برگزاری مراسم انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری، برای پست های ریاست دولت یازدهم و تصدی پست وزارت امور خارجه در نظر گرفته شده بودند(منصوب گشته بودند)؛ در شرایط کنونی بهترین و شناخته شده ترین چهره هائی هستند، که برای جامعه بین المللی شناخته تر می باشند. از اینرو، چه خامنه ای با این دو انتصاب موافقت داشت و چه نه؟ (به احتمال قوی در مورد روحانی رهبر انقلاب هیچ موافقتی با ریاست جمهوری او نداشت، و روحانی را به وی تحمیل کردند. اما در رابطه با محمد جواد ظریف چنین نبود، و وی مورد تأیید خامنه ای هم بود و هست.)!
در روزهای اخیر شاهدیم که به مناسبت نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، و نیز ادامه نشست های نماینده مذاکره کننده جمهوری اسلامی با گروه 1+5 در نیویورک، گزارشات لحظه به لحظه این دو نشست، و جلسات فرعی کنار آنها، تقریبا از طریق بسیاری از خبرگزاری های بین المللی دردنیا به سراسر گیتی مخابره می شوند؛ و مردم علاقمند به این موارد را در جریان گفتگوهای سران ممالک عضو سازمان ملل متحد، و نیز وزرای امور خارجه شش کشور قدرتمند جهان، با گروه مذاکره کننده فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی قرار می گیرند. اگر چه که برنامه مذاکرات هسته ای حکومت اسلامی، همیشه در پشت درب های بسته انجام می شوند؛ اما بعد از هر نشستی خبرنگاران می توانند سؤآلات خویش را از شرکت کنندگان در این جلسات بپرسند. حال تا چه اندازه پاسخهای کاملی را دریافت بکنند؟ بستگی به حال و هوای موجود در آن نشست دارد!
در ارتباط با نتیجه سخنرانی های انجام شده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مجمع عمومی امسال، که بیشتر حول دو محور بحرانهای سوریه و فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی دور می زد؛ با وجود این حکومت گاهی شتر گاهی هم شترمرغ حکومت آخوندی، تحریمها برداشته نخواهند شد؛ و اوضاع تقریبا به همین وضعیت کنونی که هستند باقی خواهند ماند !
قضیه شتر و شتر مرغ را تقریبا همه می دانند. از شترمرغ می خواهند که بار بکشد؛ می گوید: ” من شترمرغم بار کشیدن کار من نیست.” می گویند پس تخم بگذار( نوع شترمرغ تخمگذار= شترمرغ ماده کمتر از نوع نر این حیوان می باشد و تخم آن محدود است. مگر در مراکز پرورش دادن آن)؛ بنابراین پاسخ می دهد که: من شترم و تخم گذاری کار من نیست. ” !
حکایت حکومت نفع طلب ملاها و دولت شان، بخصوص در مورد موضوع هسته ای آنها، هم شده است داستان شترمرغ و شتر، که گاهی این هستند و گاهی نیز آن. حسن روحانی در سخنانی که در یکی از نشست های چند روز اخیر انجام داده؛ تمایل شدید خود و حکومت اش، مبنی بر محدودیت و عدم داشتن و استفاده نمودن از سلاحهای اتمی در شرق آسیای جنوبی و منطقه خاورمیانه را اعلام نمود. به پندار من اگر این سخنان روحانی، شنوندگان بیانات وی را متعجب ننموده؛ و ایشان را وادار به واکنش نکرده باشد؟ به طور یقین و احتمال بسیار زیاد، همه چیز در اینگونه نشستها و حضور سران کشورهای دنیا و عملکردهای همگی شان، در رابطه با هر موردی که درباره اش گفت و گو می کنند؛ مشکوک می زند و حیرت انگیز است!
در طول اینهمه سال که از آغاز فعالیت های اتمی جمهوری اسلامی می گذرد، و نیز چند سال اخیر که جلسات گفتگوهای موسوم به ” مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 ” تشکیل می شوند؛ نماینده های گروه مذاکره کننده از سوی حکومت اسلامی، هیچگونه نرمشی جهت کمی کوتاه آمدن از مواضع خودشان به سایر اعضای این نشستها نشان نداده اند؛ ولی اکنون حسن روحانی خود و حکومت اش را در لباس مخالفان داشتن چنین تجهیزاتی ملبس کرده؛ و در برابر دید همگان قرار می دهد. در اینجاست که مفهوم کامل قضیه ” شترمرغ و شتر ” پایش به میان کشیده می شود؛ و رندی کامل و تمام عیار این قدرت پرستان را، بیش از پیش در معرض قضاوت مردمان گیتی می گذارد!
جالب و قابل توجه است که با تمام تضادهای رفتاری و گفتاری سران حکومت اسلامی، خبرگزاری آسوشیوتدپرس از قول روحانی در رابطه با سخنان پرزیدنت اوباما می نویسد؛ رئیس جمهوری ایران سخنرانی پرزیدنت اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را، با لحن جدیدی تشخیص داده که روحانی را نسبت به کاهش تنش بین دو کشور ایران و آمریکا خوش بین تر ساخته است!
به زودی نتیجه کل نشست کنونی قدرتهای بزرگ جهان، با اعضای مذاکره کننده جمهوری آخوندی، از سوی خبرگزاریهای دنیا، به مردم گیتی ارائه خواهد شد. بعید به نظر نخواهد رسید، اگر در تصمیم گیری های این دوره از مذاکرات، نتایج ظریف تری به خاطر حضور محمدجواد ظریف در این جلسات از این گفتگوها، به سراسر جهان مخابره بشوند. اما با تمام ظرافت شان، هیچ تغییری در تحریمهای موجود نسبت به کلیه مراوده های اقتصادی و سیاسی ایران به وجود نخواهند آورد. چون وزرای امور خارجه کشورهای مخالف با فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی، مانند اینها که خودکامه نیستند؛ تا که بدون توجه به دیدگاههای ملت های خویش کاری را به انجام برسانند. این دولتها با توجه به مخالفت ملتهای خودشان، که کوتاه آمدن در مقابل اعمال حکومت ملاها را نمی پسندند؛ هیچ ظرافتی را به خرج نخواهند داد؛ و همچنان بر سر مواضع خویش پای فشاری نموده و می مانند. چه بسا که بر حجم تحریمها نیز بیفزایند!
خزان 2572 آریائی هلند
محترم مومنی روحی