بر اساس گزارش یک مرکز تحقیق آمریکایی، طی سالهای اخیر، جمهوری اسلامی به شکل قابل توجهی ظرفیتهای انفورماتیک و سایبری خود را افزایش داده و روز به روز عملیات و حملات پیچیدهتری را علیه آمریکا به اجرا گذاشته است. این گزارش هشدار میدهد که آمریکا نباید روزی «در برابر یک فاجعۀ سایبری غافلگیر گردد».
بر اساس گزارش انستیتوی آمریکن اینترپرایز (American Enterprise Institute) «ابعاد و پیچیدگی ظرفیتهای سایبری جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر به حدی رسیده که توانسته به بعضی شبکههای بسیار مستحکم ایالات متحد آمریکا و عربستان سعودی نفوذ کند، به برخی دادهها دست یابد و آنها را نابود کند».
گزارش یاد شده بر اساس اطلاعاتی تدوین شده که شرکت آمریکایی نورس (Norse) که در حوزۀ امنیت انفورماتیک فعالیت دارد، گرد آورده است. شرکت نورس برای این کار، تلههایی را روی شبکۀ اینترنت و در سراسر جهان کار گذاشته است. این تلهها یا “سنسور” (Sensor) در ظاهر شبیه به سایتهای اینترنت بانکها، دانشگاهها یا مؤسساتی است که به اندازۀ کافی ایمن و حفاظتشده نیستند. در نتیجه دزدان سایبری خیلی زود به سوی این تلهها جذب میشوند.
به گزارش خبرگزارش فرانسه؛ شبکۀ جمعآوری دادههای نورس تاکنون توانسته حملات متعددی را از جمله از سوی مؤسسات وابسته به سپاه پاسداران شناسایی کند. بر اساس این تحقیقات، دانشگاه صنعتی شریف نیز در صدد شناسایی نقاط ضعف و شکنندۀ سیستمهای آمریکایی بوده است.
گزارش آمریکن اینترپرایز نتیجه میگیرد که شاید جمهوری اسلامی مشغول گردآوری مجموعهای از امکانات و اهداف برای حملات سایبری احتمالی باشد.
در عین حال گزارش میافزاید که ظرفیتهای ایران در این زمینه با امکانات روسها و چینیها قابل مقایسه نیست. روسیه از نظر کیفیت و چین از نظر کمیت، بسیار قویتر از جمهوری اسلامی هست.
گزارش توصیه میکند که آمریکا باید هر چه زودتر ابزار حقوقی، قانونی و همچنین روشها و سیستمهای لازم را برای مقابله با تهدیدهای احتمالی به دست آورد تا مبادا روزی «در برابر یک فاجعۀ سایبری غافلگیر گردد».